ארוחת ערב: קינואה 'ריזוטו' עם אגוזי לוז קלויים ודומדמניות מיובשות
גשו לסופר וקנו קינואה, בצל, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש עד אגוזי לוז אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,שטרודל שזיפים עם אגוזי לוז כקינוח. נסו ארוחת ערב: מקרל עם דומדמניות, ארוחת ערב: רוטב חמוציות עם שמפניה ודומדמניות, ו ארוחת ערב: סלט גזר עם דומדמניות (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים מחבת ברזל כבדה מעל חום בינוני. כאשר חם, להוסיף את אגוזי לוז וטוסט, רועד את המחבת לעתים קרובות, עד שהם הופכים חמים וריחני, כארבע דקות. תניח את האגוזים בצד כדי להתקרר. ואז להסיר את עורם קוצצים גס.
יוצקים את השמן לסיר קטן להגדיר על חום בינוני גבוה. כאשר מנצנץ, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד מתרכך, כארבע דקות.
מוסיף את קינואה וטוסט לרגע, ערבוב לעתים קרובות.
יוצקים חצי מרק, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום לרתיחה, ולהוסיף את עלה המפרץ, קינמון, דומדמניות מיובשות, 1/2 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל שחור טחון. מבשלים עד קינואה ספגה את הנוזל, כשמונה דקות.
יוצקים במלאי שנותר, מביאים לרתיחה שוב על חום גבוה, ולאחר מכן להפחית את החום לרתיחה ומבשלים עוד שמונה דקות.
כבה את החום, ומערבבים את האגוזים הקצוצים ואת החמאה. מכסה את הסיר, ולתת לשבת במשך חמש דקות.
מוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך, ומגישים מיד.