קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות2
ציון בריאות33
מגזין

ארוחת ערב: קינואה 'ריזוטו' עם אגוזי לוז קלויים ודומדמניות מיובשות

ארוחת ערב: קינואה 'ריזוטו' עם אגוזי לוז קלויים ודומדמניות מיובשות
גשו לסופר וקנו קינואה, בצל, שמן זית ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש עד אגוזי לוז אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,שטרודל שזיפים עם אגוזי לוז כקינוח. נסו ארוחת ערב: מקרל עם דומדמניות, ארוחת ערב: רוטב חמוציות עם שמפניה ודומדמניות, ו ארוחת ערב: סלט גזר עם דומדמניות (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים מחבת ברזל כבדה מעל חום בינוני. כאשר חם, להוסיף את אגוזי לוז וטוסט, רועד את המחבת לעתים קרובות, עד שהם הופכים חמים וריחני, כארבע דקות. תניח את האגוזים בצד כדי להתקרר. ואז להסיר את עורם קוצצים גס.
מרכיבים שתצטרך
3 עד 4 כפות ליקר אגוזי לוז (מומלץ: פרנג'ליקו)3 עד 4 כפות ליקר אגוזי לוז (מומלץ: פרנג'ליקו)
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
2
יוצקים את השמן לסיר קטן להגדיר על חום בינוני גבוה. כאשר מנצנץ, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד מתרכך, כארבע דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'בצל צהוב, קלוף, חצוי וחתוך לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
3
מוסיף את קינואה וטוסט לרגע, ערבוב לעתים קרובות.
מרכיבים שתצטרך
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
למריחה על טוסט אם רוציםלמריחה על טוסט אם רוצים
4
יוצקים חצי מרק, ומביאים לרתיחה על חום גבוה. להפחית את החום לרתיחה, ולהוסיף את עלה המפרץ, קינמון, דומדמניות מיובשות, 1/2 כפית מלח, ו 1/2 כפית פלפל שחור טחון. מבשלים עד קינואה ספגה את הנוזל, כשמונה דקות.
מרכיבים שתצטרך
2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא2 עד 3 כפות טבעות פלפל בננה קצוצות או פלפל חריף קצוץ מכל סוג שהוא
דומדמניות מיובשותדומדמניות מיובשות
עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')עם קצת בשר עליהם (גב, צוואר, כנפיים וכו')
נייר אורזנייר אורז
4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות4 פיתות גדולות מחיטה מלאה, בקוטר של כ-8 ס"מ, מחוממות
1-1/2 כוס מרק עוף1-1/2 כוס מרק עוף
5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות5 סוכריות רקיק של Necco, מחולקות
5
יוצקים במלאי שנותר, מביאים לרתיחה שוב על חום גבוה, ולאחר מכן להפחית את החום לרתיחה ומבשלים עוד שמונה דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
6
כבה את החום, ומערבבים את האגוזים הקצוצים ואת החמאה. מכסה את הסיר, ולתת לשבת במשך חמש דקות.
מרכיבים שתצטרך
3 עד 4 כפות ליקר אגוזי לוז (מומלץ: פרנג'ליקו)3 עד 4 כפות ליקר אגוזי לוז (מומלץ: פרנג'ליקו)
1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון1 לימון, קליפה ו-4 טוויסטים לימון
ציוד שתשתמש בו
אגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובהאגוזי פקאן מזוגגים קצוצים, לא חובה
7
מוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך, ומגישים מיד.
מרכיבים שתצטרך
כרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבןכרישה אחת, נקייה וחתוכה לקוביות גדולות, רק החלק הלבן

יין מומלץ: קיאנטיname, Trebbiano, ורדיקיו.

קיאנטי, טרביאנו וורדיקיו הם הבחירה הראשונה שלי לאיטלקית. האיטלקים יודעים לאכול והם יודעים יין. Trebbiano ו-Verdicchio הם יינות לבנים איטלקים המשתייכים היטב לדגים ולבשר לבן, בעוד קיאנטי הוא יין איטלקי אדום נהדר עבור מנות כבדות יותר, נועזות יותר. אתה יכול לנסות Spalletti Chianti D. O. C. G. (). מבקרים די אוהבים את זה עם דירוג 5 מתוך 5 כוכבים ומחיר של כ 12 דולר לבקבוק.
ספאלטי קיאנטי די. או. סי. ג ' י.
ספאלטי קיאנטי די. או. סי. ג ' י.
מיוצר בעיקר מן הגפנים Sangioveto של האחוזה Poggio Reale, זה יין קלאסי מובנה מראה הערות של אדמה ועור על האף עם גוונים woodsy. הפרי נקי ורך, עם טאנינים עדינים על הגימור.