ארטישוק ממולא ארטישוק צלוי של פלסון
ארטישוק ממולא ארטישוק קלוי של פלסון נטול גלוטן, מנה עיקרית. מנה אחת מכילה 484 קלוריות, 24 גרם חלבון ו 16 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %34 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו שמן זית, חומץ בלסמי, רוזמרין ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש עד מלח גס אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,פודינג שוקולד גולמי בריא כקינוח. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו ארטישוקים צלויים עם רוטב צ'וריסו וארטישוק עגול, ארטישוקים ממולאים קלויים, ו ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש (מתכונים דומים).
הוראות
לקצץ את הגבעולים מן הארטישוקים ולשבור את העלים הקשים.
חותכים את השליש העליון של כל ארטישוק ולחתוך את קצות העלים עם מספריים. קיטור הארטישוק מעל חום מתון עד רך כאשר פירסינג בתחתית, על 30 דקות; לבדוק את מפלס המים באמצע הבישול.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה לספינת הקיטור ועד למכרז, כ-40 דקות; שוב, בדקו את מפלס המים באמצע.
משוך את עלי המרכז מן הארטישוקים לגרד את החונק השעיר עם כף קטנה. הניחו בצד את 4 הארטישוקים היפים ביותר.
הסר את העלים מן 2 ארטישוקים הנותרים להכניס למקרר לשימוש נוסף.
רבע 2 תחתית ארטישוק ומניחים בקערה.
מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוח האדמה ומועכים את הירקות למחית חלקה עם מרסק תפוחי אדמה. מערבבים בכוס 1 של פרמזן ועונה עם מלח ופלפל.
כפית את המילוי לתוך המרכזים של 4 ארטישוקים שמורים. להפריד את העלים של ארטישוק מעט ולהשתמש בכפית קטנה לארוז את המילוי שנותר ביניהם. הגדר את הארטישוקים על תבנית אפייה משומנת, מברשת בשמן זית ומפזרים כל אחד עם 2 כפות של גבינת פרמזן הנותרים.
אופים במשך כ 30 דקות או עד חם מאוד השחמה סביב הקצוות.
בקערה, להקציף את 2 כפות שמן זית עם חומץ מתבלים עם מלח ופלפל. הגדר את ארטישוקים ממולאים על צלחות, רסס על ויניגרט ומפזרים פטרוזיליה, רוזמרין טימין.