ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש
גשו לסופר וקנו זעפרן, גרידת לימון, נענע ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: ארטישוקים ממולאים קלויים, עוף כורכום עם סומאק וסיד מ ' המטבח הפרסי החדש, ו ארטישוק ממולא ארטישוק צלוי של פלסון.
הוראות
מלא קערה בינונית שלושה רבעים מלאים במים קרים.
חותכים את הלימון לשניים, לסחוט את המיץ לתוך המים, ולזרוק בקליפה.
חותכים את השליש העליון של 1 ארטישוק עם סכין משונן, וחותכים את הגבעול כדי להפוך את בסיס שטוח. משוך את העלים הקטנים סביב החלק התחתון, לגזור את הקצוות של העלים הנותרים עם מספריים. למתוח לפתוח את מרכז הארטישוק עם האגודלים שלך, ולקטוף את העלים הצהובים הפנימיים. שלוף את החניקה הסגולה, וגרד את השערות הסיביות עם כדור מלון, כפית אשכולית, או סכין קיצוץ.
מניחים אותו במי לימון כדי למנוע בראונינג, ולחזור עם ארטישוק הנותרים.
בקערה בינונית, לטאטא את מיץ לימון עם מנטה, שמן, ושום.
מוסיפים קמצוץ מלח, ומניחים בצד לכמה דקות כדי לאפשר למטבעה להתרכך.
לטאטא יחד את ריקוטה, זעפרן, וגלידת לימון בקערה קטנה, ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מערבבים בביצה. כפית את הריקוטה למרכז הארטישוק.
מניחים את הארטישוקים בתבנית אפייה מעוטרת.
יוצקים את שמן המנטה על הארטישוק, מטפטפים אותו על העלים החיצוניים, כמו גם את המילוי.
הוסף התזה של מים לתבנית האפייה, ולכסות בחוזקה. צלי את הארטישוק למשך 1 1/2 שעות, עד שהבשר רך מאוד והריקוטה חזקה ומכפילה את גודלה.
מגישים חם, עם מיץ מחבת. כדי לאכול ארטישוק, לשלוף את העלים ולטבול את החלק בשרני במיץ המחבת. כשתגיע למרכז, תחתוך את הריקוטה ואת לב הארטישוק עם מזלג.