קושימומחה
מוכן ב2 שעות
מנות2
ציון בריאות27
מגזין

ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש

ארטישוקים ממולאים קלויים בשמן מנטה מהמטבח הפרסי החדש
גשו לסופר וקנו זעפרן, גרידת לימון, נענע ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. מתכונים דומים: ארטישוקים ממולאים קלויים, עוף כורכום עם סומאק וסיד מ ' המטבח הפרסי החדש, ו ארטישוק ממולא ארטישוק צלוי של פלסון.

הוראות

1
מחממים התנור ל 232°.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות מצופות שוקולדסוכריות מצופות שוקולד
2
מלא קערה בינונית שלושה רבעים מלאים במים קרים.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
חותכים את הלימון לשניים, לסחוט את המיץ לתוך המים, ולזרוק בקליפה.
מרכיבים שתצטרך
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ג'לפנו, חתוך לרצועות דקותג'לפנו, חתוך לרצועות דקות
4
חותכים את השליש העליון של 1 ארטישוק עם סכין משונן, וחותכים את הגבעול כדי להפוך את בסיס שטוח. משוך את העלים הקטנים סביב החלק התחתון, לגזור את הקצוות של העלים הנותרים עם מספריים. למתוח לפתוח את מרכז הארטישוק עם האגודלים שלך, ולקטוף את העלים הצהובים הפנימיים. שלוף את החניקה הסגולה, וגרד את השערות הסיביות עם כדור מלון, כפית אשכולית, או סכין קיצוץ.
מרכיבים שתצטרך
קמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכיתקמצוץ מלח, ועוד עבור זכוכית זכוכית
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
מלוןמלון
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
3 M&M ירוקים3 M&M ירוקים
מלון Ballerמלון Baller
מספריים מטבחמספריים מטבח
רול פירות צהוב אחדרול פירות צהוב אחד
5
מניחים אותו במי לימון כדי למנוע בראונינג, ולחזור עם ארטישוק הנותרים.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
6
בקערה בינונית, לטאטא את מיץ לימון עם מנטה, שמן, ושום.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
כפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשרכפית פפריקה חריפה, מעושנת במידת האפשר
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
7
מוסיפים קמצוץ מלח, ומניחים בצד לכמה דקות כדי לאפשר למטבעה להתרכך.
מרכיבים שתצטרך
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
(או או רגיל)(או או רגיל)
8
לטאטא יחד את ריקוטה, זעפרן, וגלידת לימון בקערה קטנה, ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך12 פרוסות דקות של חזיר מבושל לחלוטין (בערך
כסף ללא נעלייםכסף ללא נעליים
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק
זעפרןזעפרן
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
9
מערבבים בביצה. כפית את הריקוטה למרכז הארטישוק.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק
כמו למשל M&M'sכמו למשל M&M's
10
מניחים את הארטישוקים בתבנית אפייה מעוטרת.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
11
יוצקים את שמן המנטה על הארטישוק, מטפטפים אותו על העלים החיצוניים, כמו גם את המילוי.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)2 שיני שום (1 טחון, 1 שלם)
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
12
הוסף התזה של מים לתבנית האפייה, ולכסות בחוזקה. צלי את הארטישוק למשך 1 1/2 שעות, עד שהבשר רך מאוד והריקוטה חזקה ומכפילה את גודלה.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
תערובת סוכר חום Splenda®תערובת סוכר חום Splenda®
13
מגישים חם, עם מיץ מחבת. כדי לאכול ארטישוק, לשלוף את העלים ולטבול את החלק בשרני במיץ המחבת. כשתגיע למרכז, תחתוך את הריקוטה ואת לב הארטישוק עם מזלג.
מרכיבים שתצטרך
1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה1 חסה רומאנית לב קטנה, קצוצה
1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק1-1/2 כוסות פלפלים אדומים מתוקים קלויים, מסוננים וקצוצים דק
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף