ארטישוקים עם שום-טימין מיונז
ארטישוקים עם שום-טימין מיונז נטול גלוטן,, חלב חינם, 30 כולו, וצמחוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %7 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מספק 4 מנות. עם 224 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 21 גרם של שומן כל אחד. גשו לסופר וקנו שיני שום, מלח כשר, מיונז ועוד מספר מצרכים לעשות היום. הכנת המנה לוקחת כ 40 דקות. נסו ארטישוק עם שום קורנית מתכון, שום-טימין עוף צלוי ארטישוק, ו ארטישוקים מטוגנים בתנור עם שום וטימין (מתכונים דומים).
הוראות
הסר 10 עד 12 תלתלים דקים של גרידה מלימון שלם עם צסטר 5 ספון; לחתוך לימון במחצית. (או, להשתמש מקלף תפוחי אדמה כדי להסיר 2 רצועות רחבות, ולאחר מכן לחתוך אותם לרצועות דקות מאוד.) ממלאים חצי סיר גדול במים וסוחטים מיץ מלימון לסיר; זורקים לחצאים סחוטים.
חתוך 3/4 פנימה. מעל כל גזע ארטישוק ולהשליך.
הסר שכבה חיצונית קשה של גזע שנותר עם מקלף ירקות.
חותך 1 ב. off קצה של כל ארטישוק ולמשוך את העלים סדוק או עבה במיוחד; להשליך. גזירה קוצים טיפים מעל עלים שנותרו.
פרוס 1 ארטישוק בחצי אורך דרך הגבעול. השתמש באגודל וכפית אשכולית משוננת כדי לתפוס כל עלים במרכז אדום-צירים; למשוך כדי להסיר. לגרד ולזרוק לחנוק. חתוך לשניים שוב והנח את שני הרבעים בסיר עם מי לימון. חזור עם נשאר ארטישוק חצי ארטישוק השני.
מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על חום גבוה.
הסר את המכסה ולהמשיך רותחים עד הגבעולים רכים ועלים לשלוף עם התנגדות קטנה, 15 עד 20 דקות.
מסננים על מגבות נייר ולתת מגניב.
בינתיים, לשלב שום, מיונז, טימין, ומיץ של חצי לימון הנותרים במעבד מזון. תהליך 30 שניות, או עד חלקה. מתבלים במלח וקורטוב של פלפל שחור.
מקשטים עם גרידת לימון שמורה.
מגישים מגורי ארטישוק עם רוטב טבילה.