בורשט שיפון
צריך מרק נטול לקטוז וצמחוני? בורשט שיפון יכול להיות מתכון אדיר לנסות. מנה אחת מכילה עד 6 גר' של חלבון, 1 גרם של שומן, וסך הכל 157 קלוריות. מתאים ל-12 מנות. אם יש לכם פירות יער שיפון, שום, בצל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח המזרח אירופי. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 4 שעות. . נסו לחם שיפון דניname, דייסת לחם שיפון דנית (Øllebrød), ו בורשט (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את פירות יער שיפון 2 כוסות מים בסיר, ולהביא לרתיחה. להפחית את החום נמוך, לכסות, ומבשלים 2 שעות, או עד מכרז.
מניחים שעועית קנליני בסיר עם מספיק מים כדי לכסות, להביא לרתיחה, ומבשלים 5 דקות.
תן לעמוד 1 שעה, עד במכרז; לנקז.
בסיר גדול, מערבבים את שיפון מבושל, שעועית, כרוב, בצל, סלרי, סלק, גזר, תפוחי אדמה, שום ועגבניות.
יוצקים את המים, ומביאים לרתיחה. להפחית את החום נמוך, לכסות, ומבשלים 30 דקות, או עד שכל הירקות רכים. מערבבים במיץ לימון ודבש, ומתבלים במלח ופלפל במהלך זמן הבישול.