בטטות אפויות עם איולי זעפרן
צריך ללא גלוטן, ללא חלב, 30 שלם ותוספת צמחונית? בטטות אפויות עם איולי זעפרן יכולות להיות מתכון אדיר לנסות. מנה אחת של מנה זו מכילה בערך 4 גרם חלבון, 47 גרם שומן, ובסך הכל של 684 קלוריות. מתכון זה משמש 6. המתכון הזה מכסה 17% של הדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. אם יש לכם בטטות נופך, שום, מלח כשר וקומץ מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לטעים כל כך. מהכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה ו 10 דקות. החלטנו המתכון הזה מגיע ציון כפית של 67%. הציון הזה מוצק. נסו זעפרן איולי, כתום-זעפרן א, ו צדפות מטוגנות עם איולי זעפרן (מתכונים דומים).
הוראות
מחממים את התנור ל 400 מעלות צלזיוס.דוקרים כל בטטה במזלג בכמה כתמים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.
בינתיים מחממים בסיר קטן את שמן הזית, שמן זרעי הענבים, שיני השום השלמות והזעפרן על אש בינונית-נמוכה עד שהשום רך, כ -15 דקות.
מסירים מהאש ומניחים להתקרר לחלוטין.
מוציאים את השום המבושל בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקרש חיתוך (שומרים את השמן המושרה). בעזרת הצד השטוח של סכין שף מועכים את השום עם קורט מלח עד לקבלת תערובת חלקה; מניחים בצד.
שמים את החלמונים, מיץ הלימון, 1 כף מים ו 1/2 כפית מלח בקערה בינונית חסינת חום. הביאו כמה סנטימטרים של מים לרתיחה חשופה בסיר בינוני, ואז כבו את האש. מניחים את הקערה עם החלמונים מעל הסיר (לא נותנים לקערה לגעת במים); לטאטא רק עד תערובת הביצים מתעבה מעט, 30 שניות עד 1 דקה, ולאחר מכן להסיר את הקערה מהסיר. בעזרת מערבל ידני או מטרפה מקציפים בהדרגה את השמן המושרה בזעפרן בזרם איטי ויציב עד שהאיולי סמיך וקרמי. (אם הוא נעשה סמיך מדי, מקציפים פנימה 1 עד 2 כפיות מים.)
מערבבים פנימה את השום המבושל המעוך, שום טרי מגורד ו 1/4 כפית מלח. מכסים ומקררים.
מוציאים את הבטטות מהתנור ומניחים להתקרר מעט. פיצול פתוח מוך את הקרביים עם מזלג. מדללים את האיולי במים, אם רוצים, וכף על הבטטות.