ביסקוטי שומשום לימון יווני (Portokaliou Paximathakia)
אם יש לך מלח, גרידת לימון, סודה לשתייה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 2 שעות. נסו ביסקוויט לימון עם טפטוף לימון חמוץ, ביסקוטי לימון, ו ביסקוטי לימון (מתכונים דומים).
הוראות
התאם מתלה תנור למיקומים האמצעיים והעליונים וחמם מראש תנור ל 350 ° F. קו שני גיליונות אפייה עם נייר קלף. בקערה גדולה, לשלב מיץ תפוזים וסודה לאפייה; להפריש.
בקערה בינונית, לטאטא יחד קמח, אבקת אפייה, מלח, וקינמון; להפריש.
מוסיפים שמן זית, מיץ לימון, גרידת לימון ומים חמים לקערה עם מיץ תפוזים וקציף לשלב.
מוסיפים סוכר ומקציפים עד משולב היטב מואר, על 3 דקות.
מוסיפים תערובת קמח ומערבבים לשלב. מערבבים זרעי שומשום.
על משטח מקומח קל, בצק קניש עד שהוא חלק וגמיש, על 5 דקות. יוצרים את הבצק לארבעה בולי עץ שווים, כל אחד באורך של כ-14 אינץ'.
מעבירים שניים לכל תבנית אפייה. ציון כל יומן עם פרוסות 1/3 אינץ', חיתוך קרוב לתחתית אבל לא כל הדרך דרך הבצק.
אופים יומני זהב התירו על גבי, כ -15 דקות. הוציאו עוגיות מהתנור והפחיתו את הטמפרטורה ל-200°F.
כאשר יומנים הם מגניבים מספיק כדי להתמודד, להשתמש בסכין משונן לחתוך לעוגיות בודדות.
מניחים עוגיות בחזרה בתנור ואופים עד יבש, על 1 שעה.