ברוקולי קלוי בגנה קאודה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של hor d ' oeuvre, אז תנו הזדמנות ל ברוקולי קלוי Bagna Caudan. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? איש המערות הזה, ללא גלוטן, חלב חינם, ויש בו בסה"כ : 215 קלוריות, 8 גר' של חלבון, ו 15 גרם של שומן למנה. מתאים ל-3 מנות. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. אם יש לך שיני שום, פלפל, שמן זית, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: קלוי Bagna Cauda ברוקולי, ברוקולי Bagna Càuda, ו ברוקולי עם Bagna Cauda.
הוראות
מחממים את התנור ל 246° ומסדרים מתלה באמצע.
מניחים תבנית אפייה בתנור בזמן שהוא מתחמם.לקצץ כ 1 אינץ ' את הקצוות של הברוקולי. באמצעות מקלף ירקות, לקלף את השכבה החיצונית וודי של הגבעולים. חצי את הברוקולי לאורך דרך הגבעול והפרחים. להפוך את החתיכות כך שהם לחתוך בצד למטה, ואז לחתוך אותם לאורכו דרך גזע ופרחים לחתיכות 1/2 - ל 3/4 אינץ ' רחב.
חותכים חתיכות אלה לרוחב לחתיכות 2 אינץ'.
מניחים את הברוקולי בקערה גדולה ומניחים אותו בצד.
מניחים את השמן בסיר קטן וחום על אש נמוכה עד רק התחמם, על 2 דקות.
מוסיפים את האנשובי ושום, מערבבים לשלב, ומבשלים עד השום מתרכך אבל לא משחימים ואת אנשובי הם ריחניים, על 5 דקות.
הסר את המחבת מן החום ומערבבים את פתיתי הפלפל האדום; להעביר את תערובת השמן אנשובי לקערה קטנה חסינת חום. לאחר המוצקים התיישבו לתחתית, להטות את הקערה (להיזהר לא להפריע המוצקים), להסיר 2 כפות של השמן, ולטפטף אותו על הברוקולי השמור. הניחו בצד את תערובת השמן-אנשובי הנותרת.
מפזרים את הברוקולי עם מלח ופלפל וזורקים עד מצופה שווה.
הסר את תבנית האפייה החמה מהתנור והפסק את הברוקולי בשכבה זוגית על זה. צולים עד שהקצוות מתחילים להשחים, בערך 10 דקות. באמצעות מרית מתכת שטוחה, מערבבים את הברוקולי, מגרדים אותו מהמחבת, ומפיצים אותו בחזרה לשכבה אפילו. המשך צלייה עד שהוא פשוט רך כאשר פירסינג עם סכין, על 5 עד 10 דקות יותר.
מעבירים את הברוקולי לקערה גדולה, מוסיפים את תערובת השמן-אנשובי הנותרת (כולל המוצקים), וזורקים לשלב.
מגישים עם טריזי לימון, אם משתמשים.