גבינה כחולה וביסקוויטים בצל מקורמלים
המתכון גבינה כחולה לחמניות בצל מקורמל מוכן תוך כ 40 דקות, והוא בהחלט מרהיב צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקוטי. מנה זו מכילה כ 7 גר' של חלבון, 16 גרם של שומן, וסך הכל 299 קלוריות. מתאים ל-8 מנות. אם יש לכם בצל, ביצה, חלב חמאה, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכונים דומים: בצל מקורמל, תאנה, ושטרודל גבינה כחולה, גבינה כחולה וקרמל-ריבועי בצל, ו המבורגר מיני גבינה בקרמל בצל וכחול.
הוראות
התאם מתלה תנור למצב בינוני ולחמם מראש ל 218°. להמיס את החמאה במחבת בינונית על חום גבוה בינוני.
מוסיפים בצל ומתבלים במלח ופלפל. לבשל, ערבוב לעתים קרובות עד בצל מתחיל חום, על 4 דקות. להפחית את החום נמוך ולהמשיך לבשל, ערבוב לעתים קרובות, עד בצל הם חום עמוק ומתוק, 25 עד 30 דקות יותר. תן לבצלים להתקרר.
בעוד הבצלים מבשלים, מקציפים יחד קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה. שימוש באצבעות או במזלג משלבים בעדינות חמאה בתערובת הקמח עד שהחמאה מזכירה ארוחה גסה. כאשר בצל מבושלים, מוסיפים גבינה כחולה, חלב חמאה ובצל לתערובת ולקפל עם מרית גומי כדי ליצור בצק.
להפוך את הבצק החוצה על משטח מקומח לטפוח בעדינות לתוך ריבוע 8-by 8-inch. מחלקים את הריבוע ל 8 חתיכות בגודל שווה ומניחים על תבנית אפייה מרופדת ומברשת עם ביצה מוכה.
מעבירים לתנור ואופים עד חום זהוב ועולה, כ -15 דקות. אפשר להתקרר מעט, ולשרת.