גזר שמנת ומרק בטטה
גזר קרמי ומרק בטטה יכול להיות רק המרק שאתה מחפש. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? מתכון זה נטול גלוטן וצמחוני יש 169 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 7g של שומן למנה. והוא יספק כ 8 מנות. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זה יכול להיות מהנה בכל עת, אבל זה טוב במיוחד עבור סתיו. גשו לסופר וקנו מים, מלח, שמנת ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. הציון הזה לא כל כך יוצא מן הכלל. מתכונים דומים: מרק תפוחי אדמה מתוקים וקרם, גזר שמנת ומרק בטטה, ו מרק שמנת תאילנדי גזר בטטה.
הוראות
ממיסים 1 חמאת כף בתנור הולנדי גדול על חום בינוני.
מוסיפים בצל למחבת; מבשלים 4 דקות או עד רך, ערבוב מדי פעם. מערבבים קינמון ואגוז מוסקט; לבשל 1 דקה, ערבוב כל הזמן. הזז תערובת בצל לצד המחבת; להוסיף הנותרים 2 כפות חמאה כדי לפתוח שטח במחבת. להגדיל את החום בינוני גבוה; לבשל 1 דקה או עד שהחמאה מתחילה להשחים.
מוסיפים בטטות, 3 1/2 כוסות מים, מרק וגזר; מביאים לרתיחה. מכסים, מפחיתים חום, ומבשלים 35 דקות או עד שהירקות רכים.
מניחים חצי תערובת מרק בבלנדר.
הסר את החלק המרכזי של מכסה בלנדר (כדי לאפשר אדים לברוח); מכסה בלנדר מאובטח על בלנדר.
מניחים מגבת נקייה מעל פתיחה במכסה בלנדר (כדי למנוע splatters). להתמזג עד חלקה.
יוצקים לתוך קערה גדולה. חזור על הליך עם תערובת מרק שנותר. מערבבים חצי חצי, מלח ופלפל. מצקת על 1 מרק כוס לתוך כל אחד 8 קערות; העליון כל מנה עם כ 2 כפיות שמנת חמוצה 3/4 פטרוזיליה כפית.