גרגרי חרדל ירוקים
ירקות חרדל Garlicky נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. מנה אחת מכילה 223 קלוריות, 4 גר' של חלבון, ו 8 גרם שומן. מתאים ל-4 מנות. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. גשו לסופר וקנו שמן זית, חומץ יין, שיני שום, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן הכנת המתכון כ 40 דקות. נסו ירקות דרומיים מושלמים (כרוב, סלק, כרוב ירוק, חרדל), כרוב מטוגן, ירוק חרדל, וכריך שוויצרי אדום, ו פסטה עם ירקות ירוקים (מתכונים דומים).
הוראות
להביא סיר גדול של מים, מתובל עם 1/2 כפית. מלח, לרתיחה. בינתיים, למלא כיור או קערה עם מים קרים.
מרתיחים ירקות חרדל עד ירוק בהיר, על 2 דקות.
מסננים היטב במסננת ולחץ כדי להסיר נוזלים רבים ככל האפשר. תניח בצד.
מחממים שום ושמן יחד במחבת בינונית על חום בינוני עד השום הוא זהוב וריחני, 5 עד 7 דקות. השתמש בכפית מחוררת כדי להעביר את שבבי השום לצלחת.
להעלות את החום גבוה ובמהירות להוסיף סוכר, נשאר 1/2 כפית. מלח, והחומץ. מבשלים עד שהסוכר מתמוסס, כ -3 דקות.
מוסיפים ירקות חרדל שמורים ומערבבים למעיל. לבשל עד רוב הנוזל נעלם, על 3 דקות.
מגישים ירקות מעל שיבולת שועל ומפזרים צ ' יפס שום.