דאקוס (סלט לחם יווני) עשויים להיות התוספת שחיפשתם. והוא מספק כ 8 מנות . מנה אחת מכילה עד 16 גרם חלבון 29 גרם של שומן, וסך הכל 523 קלוריות. אם יש לכם שמן זית יווני, גבינת פטה, בצל, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. מתכון זה אופייני למטבח הים תיכוני. הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. נסו Cretan Dakos-Koukouvagia (Owl), סלט לחם עוף יווני, ו סלט לחם בסגנון יווני (מתכונים דומים).
הוראות
1
תחמם את הגריל.
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולבים
2
מברישים את הלחם בשמן משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל. לחם גריל משני הצדדים עד חום זהוב קלות.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
אחוז שומן
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
ערמוני מים, משולבים
3
הסר את הלחם על מגש ולתת לשבת בטמפרטורת החדר כדי לקבל קצת קשה.
מרכיבים שתצטרך
אחוז שומן
4
בינתיים, להקציף יחד 1 כוס שמן זית, מיץ לימון, שמיר בקערה בינונית. מתבלים, לפי הטעם, עם מלח ופלפל. מקפלים את המלפפון, עגבניות, בצל, פטה לתוך תערובת השמן ולתת לעמוד בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות. כפית את התערובת על הלחם.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
1 שאלוט, מגורר או טחון
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1-1/2 אונקיות. ג'ין
בוקאצ'יני מוצרלה טרייה, כל אחת בקוטר 1 אינץ'
אחוז שומן
20 פרוסות זוקיני דקות
שמיר
סלט מעורב עלים, שטוף ויבש
4 כפות חמאה חתוכה לקוביות בגודל 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
5
מקשטים עם שמיר נוסף טפטוף עם שמן צ ' ילי, אם תרצה בכך.