טארט תפוחים חם עם גלידה תאריך ויין אדום-רוטב קרמל
תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל טארט תפוח חם עם גלידה תאריך ויין אדום-רוטב קרמל. מנה זו מכילה סביב 9 גר' של חלבון, 37 גרם של שומן, וסך הכל 793 קלוריות. המתכון הזה מכסה %15 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 8 מנות. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, הכנת המנה לוקחת כ 45 דקות. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. גשו לסופר וקנו חלב, חלמונים, מלח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. קיץ יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. מתכונים דומים: טארט תפוחים חמים עם יין אדום-רוטב קרמל, פחזניות תפוחים עם קצפת טרייה ורוטב קרמל חם, ו עוגת תפוחים עם רוטב קרמל.
הוראות
כדי להכין את הגלידה: להכין אמבט מי קרח.
מניחים את התאריכים, עיסת וניל שעועית, שמנת כבדה, חצי וחצי, וחלב בסיר בינוני ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני.
לטאטא את החלמונים בקערה גדולה לאט לשפוך בתערובת שמנת חמה. מחית את תערובת הקרם עד חלקה, לחזור לסיר, ומבשלים 3 דקות, ערבוב כל הזמן. מסננים דרך מסננת בסדר רשת, להתקרר באמבט מים קרח. להקפיא במכונת גלידה ולשמור קפוא עד מוכן לשימוש.
כדי להכין את הבצק: באמצעות מיקסר חשמלי או ביד, לשלב את הקמח, חמאה, סוכר, ומלח בקערה גדולה עד כדורים בגודל חלוק טופס.
מוסיפים את חלמון הביצה והמים בבת אחת ומערבבים עד שהבצק פשוט מגיע יחד.
הסר את הבצק מן המיקסר, לטפוח לתוך דיסק, ולכסות עם לעטוף פלסטיק. להכניס למקרר לפחות 1 שעה.
מניחים את הסוכר בסיר בינוני ומבשלים מעל חום בינוני נמוך במשך 10 דקות, או עד חום זהוב.
מוסיפים את החמאה ואת עיסת וניל ומבשלים 2 דקות.
מוסיפים את פרוסות התפוחים ומבשלים 4 עד 6 דקות או עד שהתפוחים מבושלים למחצה.
הסר את התפוחים מן הקרמל ואת ההזמנה הן בנפרד.
כדי להכין את הטארט: מחממים את התנור ל 177°.
מרדדים את הבצק עד 1/8 אינץ 'עבה בזהירות ללחוץ לתוך טבעת טארט 8 - או 9 אינץ', זמירה כל עודף.
מניחים את טבעת הטארט על מחבת גיליון מצופה קלף ומפזרים 1/2 כוס של פקאנים קצוצים בתחתית הקליפה. גלגל את פרוסות התפוחים בטארט ומברשת עם קצת רוטב הקרמל.
אופים את הטארט במשך 20 עד 30 דקות, או עד חום זהוב.
מניחים את היין האדום בסיר קטן ומבשלים מעל חום בינוני במשך 20 דקות, או עד מופחת 1/4 כוס.
מוסיפים את רוטב הקרמל הנותר להפחתת היין האדום ומקציפים עד לקבלת חלקה. מקפלים את הנותרים 1/4 כוס פקאן ולשמור חם.
חותכים את הטארט ל 8 חתיכות ומניחים חתיכה במרכז כל צלחת. כפית את היין האדום-רוטב קרמל סביב טארט ולמעלה את טארט עם כף של גלידה תאריך.
צ 'רלי טרוטר מבשל בבית על ידי צ' רלי טרוטר