טלה צלוי לימון ונענע
טלה צלוי לימון ונענע עשוי להיות מתכון טוב להרחבת קופסת מתכוני המנות העיקריות שלך. מתאים ל-6 מנות. מנה אחת מהמנה הזו מכילה כ -50 גרם חלבון , 20 גרם שומן , ובסך הכל 693 קלוריות . , מתכון זה מכסה 46% מהדרישות היומיות שלך של ויטמינים ומינרלים. המתכון הזה מבית Foodnetwork דורש בצל, עלי נענע, שום ורגל טלה. אדם אחד התרשם מהמתכון הזה. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח בערך שעה ו-22 דקות . אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 86% , וזה נהדר. מתכונים דומים: כף טלה בצלייה איטית עם נענע ולימון , צלעות טלה מנטה לימון ופיתות טלה עם רוטב לימון-נענע .
הוראות
בשקית גדולה עם רוכסן, מוסיפים כבש, מרינדת פלפל לימון, שום טחון, פפריקה ונענע. סוחטים אוויר ומניחים למרינדה בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות.
מחממים תנור ל-450 מעלות F.
מניחים בצל פרוס בתחתית תבנית הצלייה.
מוציאים את הטלה מהשקית ומניחים על הבצל.
יוצקים את תערובת המרינדה על הטלה.
הכניסו לתנור שחומם מראש והפחיתו מיד את החום ל-375 מעלות פרנהייט. צולים כ-30 דקות לכל קילוגרם או עד שמדחום בשר המוכנס לחלק העבה ביותר של הבשר רושם 165 מעלות פרנהייט.
מוציאים מהתנור ואוהל עם נייר אלומיניום ונותנים לנוח 10 דקות לפני הגילוף.
בסיר בינוני מביאים לרתיחה מרק, זעפרן ומלח.
מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הקוסקוס. מכסים ומניחים בצד ל-5 דקות.
מעבירים את הקוסקוס המבושל לקערה בינונית ומתפיחים במזלג.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לאיחוד.