יוגורט בסגנון מזרח תיכוני
יוגורט בסגנון המזרח התיכון עשוי להיות רק ארוחת הבוקר אתה מחפש. מנה זו מכילה סביב 15 גרם חלבון 9 גרם של שומן, וסך הכל 319 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מכסה %12 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. מתכון זה אופייני למטבח המזרח התיכון. גשו לסופר וקנו יוגורט חלב מלא, מלח, שומשום ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. נסו סלט מלפפון יוגורט מזרח תיכוני, טחינה מזרח תיכונית ומתאבן יוגורט, ו קציצות כבש מתובלות במזרח התיכון עם פיטן ויוגורט (מתכונים דומים).
הוראות
קו מסננת עם שכבה כפולה של מגבות נייר ולהגדיר מעל קערה.
להקציף יוגורט עם מלח וכפית לתוך מסננת.
תן ניקוז, מכוסה ומקורר, לפחות 12 שעות ועד 2
בינתיים, שומשום טוסט במחבת כבדה קטנה ויבשה, רועד מחבת מדי פעם, עד הזהב, על 2 דקות.
לטאטא יחד שמן, מנטה, טימין בקערה, ולאחר מכן להוסיף זרעי שומשום קלוי וצינה, מכוסה, עד 24 שעות.
להביא תערובת שומשום לטמפרטורת החדר, ואז לטפטף אותו מעל lebneh (יוגורט מעובה).