כוסמת, ברגמוט & דם כתום שיפון עוגה
כוסמת, ברגמוט & דם כתום שיפון עוגה היא ללא גלוטן קינוח. מתכון זה מספק 10 מנות. עם 1940 קלוריות, 34 גרם חלבון ו 60 גרם של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %51 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. לא הרבה אנשים עשו את המתכון הזה, גשו לסופר וקנו סוכר, אבקת ג'לטין, חלבונים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: עוגת לירה ריקוטה עם מילוי כתום דם, קצפת Mascarpone ציפוי ופרוסות תפוז דם מסוכרים, עוגת שכבות שיפון כתומה עם קרם חמאה שקד-כתום איטלקי מקצפת, ו עוגת שיפון כתומה עם מילוי כתום ומרנג.
הוראות
יוצקים את מיץ הלימון לתוך קערה בינונית nonreactive ולהוסיף את הג ' לטין. מערבבים כדי להמיס את הג ' לטין, ולאחר מכן מוסיפים את המרמלדה ואת הדרים מסוכרים. להכניס למקרר עד מגניב ולהגדיר, על 2 שעות (זה יכול להיעשות בקירור עד יום קדימה).
כדי להפוך את העוגה: מחממים את התנור ל 163°/165C. בשורה התחתונה של מחבת עוגה 10-in/25-cm springform עם נייר קלף ומניחים בצד.
לנפות יחד את הקמח, אבקת אפייה, ומלח לקערה גדולה.
הוסף 100 גרם /1/2 כוס הסוכר ו whisk לשלב.
בקערה בינונית, להקציף יחד את החלב, חלמונים, שמן, ומים. הפוך היטב בקמח, להוסיף את תערובת חלמון, ואז לטאטא ביסודיות ובמהירות במשך כ 1 דקה עד חלקה מאוד.
שים את החלבונים ביצה בקערה של מערבל לעמוד מצויד מצורף whisk. הכה במהירות בינונית עד מקציף.
מוסיפים את הקרם של טרטר ומכים במהירות בינונית גבוהה עד שהלבנים מחזיקים פסגות רכות. מוסיפים לאט את 24 גרם/2 כפות סוכר ומכים במהירות בינונית גבוהה עד שהלבנים מחזיקים מעמד, פסגות מבריקות. באמצעות מרית גומי, לגרוף על שליש מהלבנים לתוך הקערה המכילה את הבלילה, עם מרית גומי, לקפל בעדינות כדי להבהיר את הבלילה. בעדינות לקפל את הלבנים הנותרים לתוך הבלילה רק עד בשילוב.
יוצקים את הבלילה למחבת מוכנה, להחליק את החלק העליון עם מרית אופסט.
אופים עד בודק עוגה מוכנס למרכז יוצא נקי, על 1 שעה ו 15 דקות.
בואו להתקרר במחבת על מתלה תיל. כדי unmold, להפעיל סכין קיצוץ סביב החלק הפנימי של המחבת כדי לשחרר את העוגה, לשחרר ולהסיר את הטבעת החיצונית של המחבת, ואז להפוך את העוגה על מתלה החוט לקלף את הקלף. (העוגה תשמור, עטוף היטב, במקרר עד 4 ימים או במקפיא עד 1 חודש.)
כדי להפוך את הסירופ: בסיר בינוני על חום בינוני לשלב את המים, סוכר, ומיץ ברגמוט ולהביא לרתיחה. מבשלים, ערבוב מדי פעם, עד הסוכר מתמוסס.
הסר מהחום ולתת מגניב לחלוטין.
לשטוף, יבש, ולהרכיב מחדש את המחבת springform. עם סכין ארוכה, דקה, משוננת, לחתוך את העוגה לאורכו לחמש שכבות שוות.
מניחים שכבה אחת בתחתית מחבת springform.
מניחים סיר מים מעל חום בינוני ומביאים לרתיחה. הגדר קערה חסינת חום על פני המים, דואג כי החלק התחתון של הקערה לא נוגע במים.
מוסיפים את השוקולד והחום עד חצי נמס. מערבבים בעדינות, להסיר מהחום, ולתת להתקרר עד שהוא נרשם בין 35°/35C ו115/46C על מדחום קריאה מיידית.
הסר את הקרם החדור תה מהמקרר ומתח דרך מסננת בסדר רשת לתוך סיר בינוני נפרד (אם באמצעות שקיות תה, פשוט להשליך אותם).
מוסיפים את החלב ומניחים על אש בינונית.
חום עד שזה מגיע רק לרתיחה, ערבוב מדי פעם.
בקערה נפרדת, לטאטא יחד את חלמונים וסוכר.
מקציפים כל הזמן, יוצקים שליש מתערובת הקרם החם לתערובת החלמון-סוכר, ואז מוסיפים את התערובת הזאת לשמנת הנותרת. מערבבים כל הזמן על חום בינוני עם כף עץ עד שהתערובת מתעבה ומצפה את החלק האחורי של כף.
הסר מהחום ויוצקים דרך מסננת בסדר רשת לתוך קערה נקייה ולתת לו להתקרר עד שהוא רושם 60°/60C על מדחום קריאה מיידית. זה קרם אנגלייז שלך.
למדוד 600 g / 2 1/4 כוסות Crme Anglaise ולהוסיף לשוקולד בארבע או חמש תוספות, באמצעות מרית חסינת חום משיכות נמרצות לשלב. הטמפרטורה של התערובת לא יעלה על 45°/43C, ולכן הקרם מתווסף במספר תוספות. התערובת עשויה להופיע שבורה בהתחלה אבל צריך לבוא יחד על ידי תוספת סופית של שמנת להיות חלקה ומבריקה.
בואו להתקרר מעט. עם בלנדר טבילה כף יד, למזג את ganache עד חלקה לחלוטין ואחיד. (מקצף הוא גם בסדר, אבל בלנדר טבילה עושה עבור גנאש אולטרה משיי כי שופך יפה מאוד.) השתמש באופן מיידי.
באמצעות מברשת מאפה, להשרות את שכבת העוגה במחבת עם רבע סירופ ברגמוט. עם מרית אופסט, מורחים שכבה דקה של גנאש (בערך 1/4 ב/6 מ " מ עובי) על העוגה. למעלה עם שכבת עוגה שנייה, להשרות עם רבע נוסף של סירופ ברגמוט, ולאחר מכן להפיץ עם חצי מילוי ריבה. למעלה עם שכבה שלישית ולחזור על התהליך, לסירוגין עם שכבה אחת יותר של גנאש ועוד שכבה אחת של מילוי ריבה, השריית כל שכבת עוגה היטב עם סירופ. למעלה עם שכבת העוגה הסופית, להשרות עם הסירופ שנותר, ומקרר עד העוגה הוא מוצק, 1 עד 2 שעות, ואז אבק עם אבקת קקאו.
הסר את העוגה מהמקרר 2 שעות לפני ההגשה כדי להביא לטמפרטורת החדר. כדי לאחסן, לכסות בחוזקה ולשמור במקום קריר עד 4 ימים.
Reprinted with permission from Tartine Book No. 3: Modern Ancient Classic Whole by Chad Robertson. טקסט זכויות יוצרים 2013 על ידי צ 'אד רוברטסון; תמונות זכויות יוצרים 2013 על ידי צ' אד רוברטסון. Published by Chronicle Books LLC.