כרוב ניצנים מוקפץ השום של אנני לאו
אם יש לך כרוב ניצנים, שמן זית כתית מעולה, שיני שום, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. עם כפית מתכונים דומים: כרוב ניצנים מוקפץ מטוגן עם שום וצ'ילה, שיכר חיוור אבן ושום כרוב ניצנים מוקפץ, ו כרוב ניצנים מוקפץ מטוגן.
הוראות
מחממים את שמן הזית במחבת לא דביקה על אש בינונית.
מוסיפים את השום ומבשלים עד חום ריחני וקליל.
הוסף את כרוב הניצנים ולהפוך את החום בינוני גבוה. מתבלים במלח ופלפל.
לא להפריע בערך דקה, כך הקצוות caramelize, ואז לזרוק. השאירו עוד דקה או יותר. אם הנבטים לא קלטו מספיק צבע זהוב לזרוק שוב. ככל caramelization (בראונינג) אתה מקבל, טוב יותר את הטעם (חום גבוה הוא מפתח!). תיזהר לא לבשל יותר מדי, אם כי, כפי שמשחרר כי ריח גופרית מגעיל זה מכניס אנשים את כרוב ניצנים.
לטעום ולהתאים תיבול עם מלח ופלפל.
Reprinted with permission from One Big Table: A Portrait of American Cooking by Molly O ' Neill, (C) 2010 Simon & Schuster