לחם חיטה מלאה עם דבש מיושן
תמיד כיף שיש עוד מתכון של לחם, אז תנו הזדמנות ל לחם דבש מחיטה מלאה מיושן. מתכון זה מספק 32 מנות. עם 110 קלוריות, 3 גר' של חלבון, ו 2g של שומן כל אחד. המתכון הזה מכסה %3 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מים חמים מאוד, מלח, קמח גרהם ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם אתה עוקב מוצרי חלב חינם וצמחוני דיאט. זמן הכנת המתכון כ 3 שעות ו-10 דקות. נסו לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, לחם חיטה דבש, ו לחם מחיטה מלאה דבש (מתכונים דומים).
הוראות
מערבבים קמח חיטה מלאה, דבש, קיצור, מלח ושמרים בקערה גדולה.
הוסף מים חמים. הכה עם מיקסר חשמלי על מהירות נמוכה 1 דקה, גירוד קערה לעתים קרובות. הכה במהירות בינונית 1 דקה, גירוד קערה לעתים קרובות. מערבבים מספיק קמח לכל מטרה, 1 כוס בכל פעם, כדי להפוך את הבצק קל להתמודד.
להפוך את הבצק על משטח מקומח קלות. ללוש על 10 דקות או עד חלקה וגמיש.
מניחים בקערה משומנת ולהפוך צד משומן למעלה. לכסות ולתת לעלות במקום חם 40 עד 60 דקות או עד כפול. הבצק מוכן אם ההזחה נשארת כאשר נגע.
תחתית גריז וצדדים של 2 מחבתות כיכר, 9x5x3 או 8 1/2x4 1/2x2 1/2 אינץ'.
אגרוף את הבצק ולחלק לשניים. לשטח כל מחצית עם ידיים או מערוך לתוך מלבן, 18x9 אינץ', על משטח מקומח קלות.
מגלגלים את הבצק בחוזקה, החל מצד 9 אינץ', כדי ליצור כיכר. לחץ עם אגודלים לאטום לאחר כל סיבוב. קמצוץ קצה הבצק לתוך גליל לאטום. לחץ על כל קצה עם צד של היד כדי לאטום. קיפול מסתיים מתחת לכיכר.
מניחים את צד התפר למטה במחבת.
מברשת כיכרות קלות עם חמאה. מכסים ומניחים לעלות במקום חם 35 עד 50 דקות או עד כפול.
העבר מתלה תנור למצב נמוך, כך צמרות של מחבתות יהיה במרכז התנור.
אופים 40 עד 45 דקות או עד כיכרות הם עמוק זהב חום קול חלול כאשר טפח.
הסר מן המחבתות כדי מתלה חוט.
כיכרות מברשת עם חמאה; מגניב.