קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות12
ציון בריאות29
מגזין

לחם שאור חיטה סדוק

לחם שאור חיטה סדוק
לחם שאור חיטה סדוק דורש על 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מנה זו מכילה סביב 13 גרם חלבון 12 גרם של שומן, וסך הכל 411 קלוריות. מתאים ל-12 מנות. . גשו לסופר וקנו קמח לחם, מרגרינה, דבש ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: לחם שאור חיטה סדוק, לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, ו לחם חיטה סדוק.

הוראות

1
במקום קערה בינונית סדוק חיטה ויוצקים מים חמים, (לא צריך להיות רותח), על חיטה.
מרכיבים שתצטרך
גהי (חמאה מטוהרת)גהי (חמאה מטוהרת)
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
חיטהחיטה
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
מוסיפים מרגרינה מותכת, מולסה, דבש, חלב דל שומן, זרעי פשתן וזרעי חמניות ומערבבים היטב. קריר לפושר ומערבבים את starter sourdough.
מרכיבים שתצטרך
Starter SourdoughStarter Sourdough
גרעיני חמניותגרעיני חמניות
תוספת קצפת קלה (כגון Cool Whip®)תוספת קצפת קלה (כגון Cool Whip®)
זרעי פשתןזרעי פשתן
¼ כוס קמח גדושה¼ כוס קמח גדושה
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
3
עם כפית עץ גדולה להתחיל ערבוב בקערות, 1 כוס בכל פעם, מתחיל עם חיטה מלאה ואז קמח הלחם. כאשר הבצק נוקשה מספיק כדי לעבוד, להתברר על משטח מקומח ללוש טוב 10 עד 12 דקות, עובד מעט של הקמח הנותר לפי הצורך.
מרכיבים שתצטרך
סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)סוכריות תירס, בייגלה נוספים ועוגיות סנדוויץ' שוקולד אובליות במילוי קרם (שלמות ומרוסקות)
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
חיטהחיטה
ציוד שתשתמש בו
אונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערךאונקיות גבינת שמנת, טמפרטורת החדר (בערך
4
כאשר חלק וגמיש, לעצב את הבצק לתוך כדור ולשים אותו לתוך קערה משומנת, הופך מעיל כל הצדדים. מכסים, מניחים במקום חם, ללא טיוטה, ולתת לעלות עד הוכפל בתפזורת, על 1 1/2 שעות, אגרוף למטה עלה בצק ולהניח שוב לעלות במקום חם עד הוכפל, על 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
אגרוףאגרוף
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
5
כאשר העלייה השנייה הושלמה, אגרוף למטה את הבצק וצורה לשני כיכרות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
אגרוףאגרוף
6
מניחים את הבצק בשני מחבתות כיכר משומן היטב 9x5 אינץ', לכסות ולתת לעלות שוב עד הוכפל בתפזורת, או עד הבצק מגיע לחלק העליון של המחבתות, על 1 שעה.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקותעוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות
7
מברשת צמרות עם שטיפת ביצים, שנעשו על ידי לטאטא כף אחת מים לתוך ביצה שלמה עד מעורבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
צרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופותצרור גדול אחד של סיגליות בר (כולל הגבעולים), שטופות
8
אופים בתנור שחומם מראש 375 מעלות (190 מעלות צלזיוס) במשך 30 דקות, לאחר 15 דקות לסובב מחבתות וריסוס עם מים קרים, להמשיך לאפות עד בדיקת כיכרות נעשה על ידי הצליל החלול עשה כאשר טפח על החלק העליון והתחתון. מגניב על מדפים במחבתות במשך 10 דקות, ואז להפוך על המדפים להתקרר לחלוטין.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®