לחם שאור חיטה סדוק
לחם שאור חיטה סדוק דורש על 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מנה זו מכילה סביב 13 גרם חלבון 12 גרם של שומן, וסך הכל 411 קלוריות. מתאים ל-12 מנות. . גשו לסופר וקנו קמח לחם, מרגרינה, דבש ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מתכונים דומים: לחם שאור חיטה סדוק, לחם מחיטה מלאה דבש: חיטה סדוקה, ו לחם חיטה סדוק.
הוראות
במקום קערה בינונית סדוק חיטה ויוצקים מים חמים, (לא צריך להיות רותח), על חיטה.
מוסיפים מרגרינה מותכת, מולסה, דבש, חלב דל שומן, זרעי פשתן וזרעי חמניות ומערבבים היטב. קריר לפושר ומערבבים את starter sourdough.
עם כפית עץ גדולה להתחיל ערבוב בקערות, 1 כוס בכל פעם, מתחיל עם חיטה מלאה ואז קמח הלחם. כאשר הבצק נוקשה מספיק כדי לעבוד, להתברר על משטח מקומח ללוש טוב 10 עד 12 דקות, עובד מעט של הקמח הנותר לפי הצורך.
כאשר חלק וגמיש, לעצב את הבצק לתוך כדור ולשים אותו לתוך קערה משומנת, הופך מעיל כל הצדדים. מכסים, מניחים במקום חם, ללא טיוטה, ולתת לעלות עד הוכפל בתפזורת, על 1 1/2 שעות, אגרוף למטה עלה בצק ולהניח שוב לעלות במקום חם עד הוכפל, על 1 שעה.
כאשר העלייה השנייה הושלמה, אגרוף למטה את הבצק וצורה לשני כיכרות.
מניחים את הבצק בשני מחבתות כיכר משומן היטב 9x5 אינץ', לכסות ולתת לעלות שוב עד הוכפל בתפזורת, או עד הבצק מגיע לחלק העליון של המחבתות, על 1 שעה.
מברשת צמרות עם שטיפת ביצים, שנעשו על ידי לטאטא כף אחת מים לתוך ביצה שלמה עד מעורבב היטב.
אופים בתנור שחומם מראש 375 מעלות (190 מעלות צלזיוס) במשך 30 דקות, לאחר 15 דקות לסובב מחבתות וריסוס עם מים קרים, להמשיך לאפות עד בדיקת כיכרות נעשה על ידי הצליל החלול עשה כאשר טפח על החלק העליון והתחתון. מגניב על מדפים במחבתות במשך 10 דקות, ואז להפוך על המדפים להתקרר לחלוטין.