קושימומחה
מוכן ב4 שעות, 10 דק.
מנות6
ציון בריאות7
מגזין

לחם שמיר טעים

לחם שמיר טעים
מנה אחת מכילה 377 קלוריות, 15 גרם חלבון ו 8 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא מתאים להגשה ל 6 מנות סועדים. המתכון הזה מתאים לצמחוניים. אם יש לכם זרעי שמיר, ביצה, שאלוט, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 4 שעות ו-10 דקות. נסו לחם שמיר מתחיל עם בצק שמיר, לחם מחיטה מלאה טעים, ו לחם מאוית בריא וטעים (מתכונים דומים).

הוראות

1
הפוך את הבצק: בקערה בינונית, מפזרים את השמרים מעל 1/2 כוס מים חמים (כ 110 מעלות F) בעדינות לנער את הקערה כדי לעזור לערבב את השמרים עם המים. להפריש עד מומס, כ -10 דקות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
סוכר אדום גססוכר אדום גס
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
2
בקערה של מערבל מצויד מצורף משוט, לשלב את קמח הלחם עם שאלוט, שמיר טרי, זרעי שמיר, זרעי שומר, זרעי שומשום, דבש, מולסה, נבט חיטה, מלח ופלפל.
מרכיבים שתצטרך
פפרונצ'יני, לקישוטפפרונצ'יני, לקישוט
זרע שמירזרע שמיר
5 אונקיות בצל ירוק קצוץ5 אונקיות בצל ירוק קצוץ
קמח לחםקמח לחם
שמיר טרישמיר טרי
נבט חיטהנבט חיטה
4 כוסות קמח חיטה4 כוסות קמח חיטה
שמנת מתוקה נוספתשמנת מתוקה נוספת
1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים1-1/4 כוסות דגני מוזליקס עם צימוקים, תמרים ושקדים
ציוד שתשתמש בו
ליקריץ 42 מחרוזות אדומותליקריץ 42 מחרוזות אדומות
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
3
מערבבים על מהירות בינונית-נמוכה להתמזג.
4
מערבבים את גבינת קוטג ' וביצה.
מרכיבים שתצטרך
קרקרים מחיטה מלאהקרקרים מחיטה מלאה
תערובת עוגה טבעית באריזהתערובת עוגה טבעית באריזה
5
מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים לשלב.
מרכיבים שתצטרך
1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)1 1/4 כוסות מים חמים (112 עד 118 מעלות F/44 עד 48 מעלות צלזיוס)
6
מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים במגבת ולשים במקום חם עד הוכפל נפח, 1 שעה 30 דקות עד 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך2 שפופרות (16-1/2 אונקיות כל אחת) בצק עוגיות חמאת בוטנים מקורר, מרוכך
7
גריז מחבת כיכר 8 אינץ ' עם חמאה. בעדינות לדחוף את האוויר מהבצק.
מרכיבים שתצטרך
2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי2 כוסות פקאנים קצוצים, אופציונלי
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
עוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקותעוגיות אוראו, מרוסקות, מחולקות
8
שים את הבצק ישר במחבת ולכסות אותו שוב במגבת. לעזוב במקום חם לעלות במשך 1 שעה. בינתיים, מחממים את התנור ל 400 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
שום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דקשום, 4 כתושים, 2 האחרים פרוסים דק
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
9
אופים את הלחם: להוריד את טמפרטורת התנור ל 350 מעלות F.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
אופים את כיכר הלחם עד שהבציר עץ מוכנס למרכז יוצא נקי או שהטמפרטורה הפנימית של הלחם מגיעה ל -200 מעלות F, 30 עד 35 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
11
מוציאים מהתנור וחותכים.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
12
תן ללחם לנוח על מדף לפחות 30 דקות לפני החיתוך. (או, אם אתה כמוני, לקרוע את הסוף ולכרסם אותו מיד כפי שאתה מחכה שאר כיכר להתקרר! הקרום ממכר.)
מרכיבים שתצטרך
1-1/2 כוסות בירה1-1/2 כוסות בירה
1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר1/2 חבילת בצק עלים קפוא (דף אחד), מופשר
13
צילום: ג ' וני מילר