מאפה מתקלף וטעים
אם יש לכם קמח, שומן חזיר, מלח וחופן של מרכיבים אחרים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה מובא אליך על ידי Allrecipes. מההכנה ועד הצלחת, המתכון הזה לוקח כ-45 דקות. עם ציון ספונקולרי של 75%, המנה הזו טובה. מתכונים דומים: מאפה פשטידת פתיתים, טארט תותים עם מאפה פתיתים, וטארט תותים עם מאפה פתיתים.
הוראות
טורפים את הביצה בכוס מדידה.
מוסיפים את החומץ ומספיק מים קרים כדי ליצור כוס אחת של נוזלים.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסוכר החום.
חותכים את השומן החזיר לקוביות קטנות ומוסיפים לחומרים היבשים. מערבבים בשתי סכינים, או בבלנדר מאפים, עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החומרים הנוזלים, מערבבים עם סכין. אין להשתמש בידיים מכיוון שהוא נוטה לרכך את השומן החזיר יותר מדי.
מוסיפים עוד מים, אם צריך, כדי ליצור כדור בצק רך. אם מזג האוויר חם, מקררים את הבצק למשך 1/2 שעה כדי לצנן אותו לפני הרידוד. בצק חם לא מתגלגל כל כך, ודורש יותר מדי קמח, מה שהופך אותו לפחות מתקלף.