מוקרם של גזר וירקות שורש
המתכון גראטן של גזר וירקות שורש יכול להתבצע בערך 1 שעה ו 25 דקות. מנה אחת מכילה עד 11 גר' של חלבון, 31 גרם של שומן, וסך הכל 473 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 4 מנות סועדים.. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, 75 אנשים ניסו ואהבו את המתכון הזה. אם יש לכם חלב מלא שומן, גזר לבן, גזר, וקומץ של מרכיבים אחרים הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זה הובא לכם על ידי BBC אוכל טוב. כמה אנשים ממש אהבו את המנה הזו. משתמשים שאהבו את המתכון הזה גם אהבו שורש-ירקות מוקרמים, שורש ירקות מוקרמים, ו מוקרם שורש סלרי.
הוראות
מחממים התנור ל 180c / גז 4 / מאוורר 160C וחמאה צלחת רדוד ovenproof.
שכבה את תפוחי האדמה, ואז גזר לבן בתחתית המנה עם שני שיני שום פרוסות ומפזרים קצת מלח וחצי רוזמרין. עדיף להשאיר את תפוחי האדמה קבורים מתחת לירקות האחרים, כי הם משחירים אם הם מעל הגרטין.
יוצקים את השמנת והחלב לסיר גדול, מוסיפים את שאר הרוזמרין והשום, את הגזר ומעט תיבול. מביאים לרתיחה, ולאחר מכן להפוך את החום הנמוך ביותר זה ילך ומבשלים במשך 3 דקות.
יוצקים את הגזר והקרם על הירקות האחרים, ומפיצים את הגזרים החוצה.
מפזרים על הפרמזן, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות.
הסר את רדיד ואופים עוד 20 דקות עד זהב תוסס.