מח ואורז
צריך ללא גלוטן ומנת צד ללא חלב? מח ואורז יכול להיות מתכון יוצא מן הכלל לנסות. מנה אחת מכילה 750 קלוריות, 11 גר' של חלבון, ו 35 גרם שומן. המתכון הזה מכסה %17 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו אורז קצר, ג'ינג'ר, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. נסו אפיית מוח ממולא, מח קארי מרוסק, ו מח אפוי amatriciana (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים אורז חום ומים בסיר 2 ליטר. להביא מבשלים על אש נמוכה ומערבבים מלח לפי הטעם, על 1/2 כפית. מבשלים עד שהאורז מבושל אל דנטה, 45 עד 50 דקות, ערבוב מדי פעם. תניח בצד.
דק קוצצים את הפטריות ומניחים בצד.
לדקלם את מח העצם במחבת רוטב 3 ליטר על חום בינוני.
מוסיף את הבצלים, שום, וג ' ינג ' ר. מבשלים עד הבצל רך שקוף, על 5 דקות.
מוסיפים את האורז ומערבבים עד הגרגרים מצופים בשומן קלוי קלות.
הוסף 3 כוסות של המניה ומים ספוגים פטריות.
מוסיפים את הפטריות. מנמיכים את החום ומבשלים את האורז, ערבוב מדי פעם, עד שרוב המניה נספגת.
הוסף עוד כוס המניה וחזור. האורז צריך לטעום גלם מעט בשלב זה.
בינתיים, מחממים את התנור ל 400 פ במחבת רדודה, צולים את עצמות מח עד השחמה, כ -15 דקות.
מפזרים מלח לפי הטעם ומניחים בצד.
מערבבים את האורז החום לתוך האורז הלבן. לאחר מכן להוסיף עוד כוס או כך של מלאי ומערבבים על אש נמוכה עד פשוט נספג. לטעום את האורז עבור doneness ולהתאים למלח. יש פלפל שחור טחון טרי על היד, אם תרצה.
מגישים מיד, לקישוט עם כוסברה או בצל ירוק ועם עצמות מח קלוי בצד.