מחבת עוף וארטישוק
אם יש לך בערך 30 דקות לבלות במטבח, עוף וארטישוק עשוי להיות מתכון מדהים ללא גלוטן וראשוני לנסות. מתכון זה מכיל 4 מנות עם 374 קלוריות, 41 גרם חלבון ו-19 גרם שומן כל אחת. תמורת 3.6$ למנה, המתכון הזה מכסה 28% מהדרישות היומיות שלכם של ויטמינים ומינרלים. גשו לסופר וקנו בצל, שום, פטרוזיליה ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. זה עובד היטב כמנה עיקרית די יקרה. למתכון הזה מ- Foodnetwork יש 1 מעריצים. בסך הכל, המתכון הזה זוכה לציון טוב של 66%. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהב גם מתכונים כמו עוף וארטישוק מחבת, פרמז'ן עוף עם ארטישוק, ופרמזן עוף מחבת עם ארטישוק.
הוראות
מניחים את חזה העוף בין 2 חתיכות של ניילון נצמד ודופקים במחבת עד לעובי של כ-1/2 סנטימטר. מתבלים במלח ופלפל.
מחממים 1 כף שמן זית במחבת טפלון גדולה על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את העוף ומבשלים, ללא הפרעה, עד להזהבה בתחתית, 4 עד 5 דקות; הופכים ומבשלים עד שהצד השני מזהיב, 2 עד 3 דקות נוספות.
מעבירים לצלחת ומניחים בצד.
מנגבים את המחבת ומחזירים לאש בינונית-גבוהה.
מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנותרות; כשהוא חם, מוסיפים את לבבות הארטישוק והבצל האדום ומבשלים, ללא הפרעה, עד להזהבה בכתמים, כדקה אחת. מתבלים במלח ופלפל וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהירקות רכים, כ-2 דקות נוספות.
מוסיפים את השום והאורגנו ומבשלים, תוך ערבוב, 30 שניות.
מחזירים את העוף למחבת ומוסיפים את המרק והזיתים. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים עד שהעוף מוכן, 4 עד 6 דקות. משטחים את הפטרוזיליה, הפטה, הפפדווס והמלח.