מחית סלרי
מחית סלריאק יכולה להיות רק המנה הצדדית שאתם מחפשים. מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן, ומתכון צמחוני יש 203 קלוריות, 5 גר' של חלבון, ו 11 גרם של שומן למנה. מתאים ל-6 מנות. אם יש לך חמאה, סלריאק, שמנת כבדה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. . , שהוא מוצק. נסו מחית תפוחי אדמה וסלריאק, מחית Celeriac & Parsnip, ו Celeriac, apple & horseradish mash (מתכונים דומים).
הוראות
מניחים את קוביות הסלריאק לתוך סיר גדול ומכסים במים מלוחים. מביאים לרתיחה מעל חום גבוה, ואז להפחית את החום בינוני-נמוך, כיסוי, ומבשלים 12 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה, וממשיכים רותחים עד שהירקות רכים מאוד, כ -15 דקות יותר.
לנקז ולאפשר קיטור יבש במשך דקה או שתיים.
להחזיר את הירקות לסיר, ומערבבים על חום בינוני גבוה עד הנוזל כבר לא איגום מהירקות.
הסר מהחום, ויוצקים את השמנת והחמאה. מחית עם מחית תפוחי אדמה עד כמעט חלקה.