מרק כרישה קטיפתי
זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. נסו מרק כרישה כרובית קטיפתי עם מרווה ואגוזים קלויים קראמבל, מרק סקווש קטיפתי, ו מרק גזר קטיפתי (מתכונים דומים).
הוראות
בסיר כבד גדול, להמס את החמאה ב 2 כפיות של שמן זית.
מוסיפים את כרישה קצוצה ובצל ומבשלים על חום מתון, ערבוב מדי פעם, עד שהתרכך, על 10 דקות.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. לכסות ולבשל במשך 10 דקות.
מוסיפים את תפוחי האדמה, מכסים ומבשלים עד למכרז, כ -15 דקות. עובד בקבוצות, מחית את המרק בבלנדר.
החזר את המרק לסיר. מערבבים את החלב ואת השמנת ומבשלים, ערבוב מדי פעם, עד בועות להופיע סביב הקצה, על 6 דקות. מתבלים במלח ופלפל לבן.
במחבת קטנה, לחמם את 2 כפיות הנותרים של שמן זית.
מוסיפים את כרישה פרוס ומבשלים על חום מתון, ערבוב, עד במכרז, על 4 דקות. מצקת את המרק לתוך קערות, מקשטים עם כרישה, עירית ופטרוזיליה ומגישים.