מרק עדשים, כדורי תאריך, סלט סלרי
מרק עדשים, כדורי תאריך, סלט סלרי יכול להיות רק תוספת אתה מחפש. מתכון טבעוני זה מגיש 12 . מנה אחת מכילה עד 10 גרם חלבון 17 גרם של שומן, וסך הכל 373 קלוריות. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. זה יהיה להיט בחג הסתיו שלך. אם יש לך מים חמים, שמן זית כתית מעולה, פטרוזיליה שטוחה, וכמה מרכיבים נוספים בנמצא, אז אפשרי לעשות זאת. מתכונים דומים: סלט תאריך וסלרי, סלרי ומרק גזר לבן עם בצל ירוק-כדורי מצות שמיר, ו עדשים קוויאר צרפתי, ארוגולה וסלט שורש סלרי.
הוראות
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה קטנה. הגדר בצד
שים את רסק העגבניות ו 7 ליטרים (6.6 ק " ג) מים קרים בקומקום שאינו מגיב גדול על חום גבוה.
מקציפים מדי פעם כשהמים מגיעים לרתיחה, ואז מפחיתים את החום כדי לשמור על רתיחה עדינה ומבשלים בערך 1 שעה,או עד שהוא מצטמצם בכ רבע. (
הסר מהחום אם הבצלים אינם מוכנים.)
בינתיים, לשטוף את הכוסברה והפטרוזיליה היטב ולהניח בצד.
חותכים את הבצלים לחתיכות גדולות.
שים את החתיכות במעבד מזון ודופק עד שהם הופכים לדייסה.
הוסף כמה שיותר עשבי תיבול כמו להתאים למעבד המזון. דופק את המכונה, הוספת כמויות קטנות של מים קרים במידת הצורך כדי לאפשר את הלהב ספין. ככל שהעשבי תיבול יורדים בנפח, מוסיפים את שאר עשבי התיבול ואת עלי הסלרי וממשיכים לדופק. עצור מעת לעת כדי לגרד את הצדדים עם מרית גומי ולערבב את עשבי תיבול כדי להפיץ אותם. הפעל את המכונה עד 10 דקות, עד שהתערובת כמעט נמסה.
להעביר את התערובת לסיר גדול ומערבבים בתערובת התבלינים.
מוסיפים את 5 הכוסות הנותרות (1.2 ק " ג) מים קרים לבצל ומביאים לרתיחה עדינה על חום גבוה, ואז מפחיתים את החום ומרתיחים בעדינות במשך כשעה או עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
מערבבים את תערובת הבצל לתוך הקומקום, לחזור לרתיחה, ומבשלים 1 1/2 עד 2 שעות, ברפרוף כל זיהומים שעולה לראש, עד המרק מופחת על ידי כשליש רק מעל 4 ליטרים (4 קילוגרמים).
חותכים חתך לאורך צד אחד של כל תאריך, לפתוח אותו כפי שהיית ספר, ולהסיר את הבור.
חותכים את התאריכים לאורך לשניים, ולאחר מכן לחתוך כל חצי לאורכו לרצועות 4. שימוש בקצות האצבעות שלך, לעצב כל רצועה לכדור מחוספס. אם אתה שומר את צד העור פונה החוצה, הכדור יהיה פחות דביק יחזיק יחד טוב יותר.
יוצקים בריכה רדודה של שמן זית לתוך קערה קטנה. לשפשף קצת שמן על מרכז כף יד אחת, לשים כדור תאריך על זה, ולהשתמש באצבע המורה של היד השנייה שלך לגלגל את התאריך לכדור חלק.
שים את הכדור בקערת השמן, וחזור עם שאר התאריכים, הוספת שמן יותר לקערה לפי הצורך כדי לשמור על כדורי תאריך מכוסה. תניח בצד.
שים את העדשים בסיר, להוסיף 6 כוסות (1.4 ק " ג) מים קרים, ולהביא לרתיחה מעל חום בינוני. מבשלים את העדשים במשך 10 עד 12 דקות, ערבוב אותם מעת לעת.
בינתיים, למלא קערה גדולה עם מים קרים. תטעם עדשים. כאשר הם החלו לרכך אבל עדיין המשרד במרכז, לנקז אותם מסננת בסדר, לשטוף אותם עם מים קרים, להטביע אותם בקערת מים קרים עד מוכן לשימוש.
הסר את גבעולי הסלרי החיצוניים הקשים ושומר אותם לשימוש נוסף. צבטו את העלים מהגבעולים הפנימיים והניחו את העלים בקערת מי קרח.
חותכים את הגבעולים לקוביות 1/8 אינץ'; אתה צריך 1 כוס (120 גרם).
שים את הסלרי לקוביות בקערה קטנה, לזרוק עם שמן זית ופטרוזיליה, ומתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל.
לאחר שהמרק הצטמצם, מוסיפים את העדשים; שומרים על חום נמוך.
לטאטא יחד את הקמח, מים, ושמרים בקערה קטנה ולתת לשבת בטמפרטורת החדר עד קצף מבעבע, על 10 דקות.
מקציפים כל הזמן, מוסיפים את תערובת הקמח למרק, ואז מערבבים עם כף עץ שטוחה, מגרדים את תחתית הסיר, כפי שאתה מביא את המרק לרתיחה מעל חום בינוני. (חום גבוה יכול לגרום לקמח להידבק לתחתית הסיר.) מבשלים את המרק בעדינות, ערבוב לעתים קרובות, במשך 10 דקות. מתבלים לפי הטעם במלח, מסירים את המרק מהחום ומערבבים את מיץ הלימון.
מסננים ומייבשים את עלי הסלרי. באמצעות 2 מרקים, טופס סלט סלרי לתוך צורת quenelle או כדורגל במקום לכיוון השוליים של כל קערת מרק. מחסנית על 8 כדורים תאריך לצד כל quenelle. (אם אתה בסופו של דבר עם כדורי תאריך נוספים, לשמור אותם במקרר ולהוסיף אותם סלטים.)
בזהירות מצקת את המרק סביב garnishes כך קצת סלט סלרי ואת כדורי תאריך להישאר גלוי.
טפטוף חלק משמן הזית שנשאר בקערת סלט הסלרי על המרק ומקשטים עם עלי הסלרי.
קטע מתוך מורד: ניו מרוקאי מאת מוראד להלו. Copyright 2011 by Mourad Lahlou; photographs copyright 2011 by Deborah Jones. Published by Artisan, a division of Workman Publishing Company, Inc.