ניוקי פריזאי עם עגבניות שרי קלויות, תירס וקישואים
גשו לסופר וקנו דלעת קיץ, גבינת פרמזן, עלי פטרוזיליה ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, מתכונים דומים: ניוקי פריזאיname, סופלה ניוקי פריזאיname, ו ניוקי דלעת פריזאי.
הוראות
התאם מתלה תנור למרכז המיקום ולחמם מראש תנור ל 149°. לזרוק עגבניות שרי בקערה גדולה עם 1 כף שמן זית ושום. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
מעבירים לסדין אפייה מצופה בנייר כסף וצולים עד שהעגבניות רכות ומתרככות, כ-20 דקות.
בינתיים, חום 1 כף שמן גדול לא מקל או ברזל יצוק מחבת על חום גבוה עד עישון קל.
מוסיפים תירס, מתבלים לפי הטעם עם מלח ופלפל, ומבשלים, מטילים מדי פעם, עד משחימים היטב, על 5 דקות בסך הכל.
העברה לצלחת גדולה ולהניח בצד. מחק מחבת עם מגבת נייר וחזור לחום גבוה.
הוסף 1 כף שמן עכשיו-מחבת ריקה וחום עד עישון קל.
מוסיפים קישואים וסקווש ומבשלים, זורקים מדי פעם, עד משחימים היטב, על 4 דקות בסך הכל.
העברה לצלחת גדולה אחרת ולהניח בצד. לחסל מחבת עם מגבת נייר.
כאשר עגבניות סיימו צלייה, להסיר מהתנור ולהניח בצד.
חום שנותר 2 כפות שמן זית עכשיו-מחבת ריקה מעל חום גבוה עד עישון קל.
מוסיפים ניוקי ומבשלים, משליכים מדי פעם, עד משחימים היטב מכל הצדדים, על 6 דקות בסך הכל.
מוסיפים תירס, קישואים, סקווש, עגבניות ועשבי תיבול למחבת ולזרוק לשלב.
מעבירים למגש הגשה או צלחות בודדות, למעלה עם גבינת פרמזן מגוררת, ומגישים.