סטייק צלוי עם תרד מוקרם
גשו לסופר וקנו קורנית, קמח, אגוז מוסקט ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש בשמן canolan אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,איבודי דובדבן-משמש כקינוח. זמן הכנת המתכון כ 30 דקות. נסו סטייק צלע עם צלע., סטייק טונה צרוב במחבת עם רוטב תרד עגבניות, ו תרד מוקרם מהיר (מתכונים דומים).
הוראות
צלע העונה גם עם מלח ופלפל.
שמן חום ב 12 אינץ ' כבד תחתית יצוק ברזל מחבת על חום גבוה עד רק מתחיל לעשן. בזהירות להוסיף סטייק ומבשל, מרפרף כל 30 שניות בערך עם זוג מלקחיים, עד קרום חום זהוב חיוור מתחיל להתפתח, על 4 דקות בסך הכל.
מוסיפים שתי כפות חמאה למחבת. המשך היפוך סטייק כל 30 שניות, תוך שימוש בכפית כדי למרוח את הסטייק עם חמאה קצף. (ראה כאן עבור מצגת צעד אחר צעד של התהליך. אם החמאה מתחילה לעשן יתר על המידה, להפחית את החום בינוני. המשך תהליך עד מדחום בשר מוכנס בחלק העבה רושם 52° (עבור נדיר בינוני), 8 עד 10 דקות בסך הכל.
הסר סטייק ולהניח בצד על צלחת גדולה לנוח במשך 10 דקות.
בינתיים, להמיס חמאה כף אחת בסיר קטן על אש בינונית נמוכה.
מוסיפים קמח ומערבבים עם מקצף עד שאין גושים. להפחית את החום נמוך בינוני, ומבשלים עד רביכה הופכת בלונדינית וריחות קלויים, 2 עד 3 דקות.
יוצקים שמנת כבדה להקציף ברציפות כדי למנוע גושים. מתבלים עם 1/8 כפית מלח וקמצוץ של אגוז מוסקט מגורר, ומבשלים בעדינות עד עבה ושמנת.
ממיסים את הכף הנותרת של חמאה במחבת בגודל בינוני על חום בינוני.
מוסיפים את התרד ומערבבים עם זוג מלקחיים עד העלים יש רק נבול, אבל עדיין יש קצת שלמות. כבה את החימום.
יוצקים חצי רוטב שמנת במחבת ומערבבים היטב.
הוסף עוד במידת הצורך כדי לעזור לאגד את התרד יחד. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
חותכים את הסטייק לפרוסות עבות 1/2 אינץ' (אם תרצה), מפזרים מלח ים גס, ומגישים עם תרד בצד.
יין מומלץ: מרלו, קברנה סוביניון, פינו נואר
מרלו, קברנה סוביניון ופינו נואר הם הבחירה הראשונה שלי לסטייק. אחרי הכל, בשר בקר ויין אדום הם שילוב קלאסי. בדרך כלל, סטייקים רזים הולכים טוב עם אדום בהיר או בעל גוף בינוני, כגון פינו נואר או מרלו, בעוד סטייקים שמנים יותר יכולים להתמודד עם אדום נועז, כגון קברנה סובינגון. יין אחד אתה יכול לנסות הוא המרלו של המנהל. יש לו 5 מתוך 5 כוכבים ובקבוק עולה בערך 21 דולר.
![מרלו מנהל]()
מרלו מנהל
המרלו של המנהל שלנו מ-2014 מציע לוזריות וחך עגול ומלא. הניחוח שלו מדגים פירות אדומים ושחורים עם רמזים של אניס ועץ מתובל. עסיסיים עם כניסתו, היין מתרחב והופך לקטיפתי על החיך עם טעמים של שזיף, לוגנברי ודובדבן שחור מודגש על ידי הערות תבלינים עדינות של שעועית אספרסו ווניל קלוי. טאנינים בינוניים תומכים בגוף היין הזה, ומציעים תחכום בגימור שלו. זוגות יפה עם חזה בקר, צלעות חזיר בגריל ולינגוויני עם פסטו.