סלט גזר קלוי ולא מבושל עם אבוקדו וויניגרט כמון קלוי
סלט גזר קלוי ולא מבושל עם אבוקדו וויניגרט כמון קלוי הוא ללא גלוטן, וכל 30 מנה צדדית. והוא יספק כ 4 מנות. מנה זו מכילה כ 4 גר' של חלבון, 27 גרם של שומן, וסך הכל 342 קלוריות. המתכון הזה מכסה %21 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו מיץ לימון, גזר גמדי בצבעים, מיץ ליים, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 45 דקות. נסו סלט אבוקדו עם עגבניות, סיד, וויניגרט כמון קלוי, גזר קלוי וסלט סלק עם פטה, פטרוזיליה משכה, ויניגרט כמון, ו סלט תפוחי אדמה עם ויניגרט כמון קלוי (מתכונים דומים).
הוראות
יש אמבט קרח (קערה של מי קרח) מוכן. באמצעות מקלף ירקות, סרטים לקלף גזר ממחצית הגזר.
מניחים במי הקרח כדי להתקרר (הסרטים יהיה להתכרבל לאחר זמן מה במים).
מניחים את הגזר השלם שנותר על תבנית אפייה; טפטוף עם קצת שמן זית ומתבלים עם מלח ופלפל. צולים עד שהקצוות מתחילים לקרמל, 15 עד 20 דקות.
הסר מהתנור והנח בצד בטמפרטורת החדר. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל 350 ° F.
טוסט צנוברים בתנור במשך כ 10 דקות או במחבת קטנה על התנור מעל חום בינוני-נמוך, רועד כל הזמן, עד חום וריחני; לשפוך לתוך קערה להתקרר ולהניח בצד. טוסט זרעי כמון במחבת קטנה sauté על חום בינוני, לזרוק או ערבוב כל הזמן עד ריחני, ולאחר מכן לשפוך במהירות לתוך מרגמה ועלי או מטחנת תבלינים לטחון לתוך אבקה. לחלופין, השתמש בכמון טחון.
עבור הרוטב, בקערה בינונית, לטאטא את הכמון עם מיצי לימון וסיד, מלח ופלפל; לאט לטאטא בשמן זית 1/4 כוס.
הסר את סרטי הגזר ממי הקרח והתייבש עם מגבות נייר. לקלף, בור, ולפרוס את האבוקדו.
מחלקים את פרוסות האבוקדו וגזר קלוי בין 4 צלחות סלט. בקערה, לזרוק את סרטי גזר וירקות ברוטב, ולחלק בין הצלחות.
מפזרים כמה צנוברים על כל סלט ומגישים.
Reprinted with permission from Cooking off The Clock: Recipes from My Downtime by Elizabeth Falkner, copyright © 201
Published by Ten Speed Press, a division of Random House, Inc.אליזבת פלקנר היא השף המייסד והבעלים של Citizen Cake ואורסון בסן פרנסיסקו, ופותחת כרגע מסעדה חדשה בברוקלין, ניו יורק. ב-2011 היא הייתה מועמדת לפרס איירון שף, התחרתה על תואר שני בשף העליון ושפטה את טובי שף מאסטרס וטופ שף. אליזבת הייתה קונדיטור קונדיטור השנה של בון אפטיט בשנת 200
ספרה הראשון, קינוחי הריסה, יצא לאור בשנת 2007.