עדשים דאל עם שמן חדור שום וכמון
מחפשים מתכון ששומר על הגזרה? ואינו מכיל גלוטן,, כל 30, ומתכון טבעוני יש 50 קלוריות, 1 גר' של חלבון, ו 3g של שומן למנה. מתאים ל-5 מנות. המתכון הזה מכסה %2 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מתכון זה מהמתכונים שלי יש 1 אוהדים. אם יש לכם כורכום הקרקע, כוסברה, ורודוקומץ של מרכיבים אחרים, הם כל מה שנדרש כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: כמון-ירקות חדורים חומוס מעל קינואה, כמון חדור זיתים סלט שעועית עם תפוזים, ו בסגנון מסעדה שום ושמן טבילת לחם עשב.
הוראות
מניחים עדשים וכורכום בסיר גדול; מכסים עם 4 כוסות מים. מביאים לרתיחה; לכסות, להפחית את החום, ומבשלים 15 דקות, ערבוב מדי פעם.
מוסיפים עגבניות; מבשלים במשך 5 דקות או עד עדשים רכים. מערבבים במלח; להתחמם.
מחממים את שמן הירקות במחבת קטנה על חום בינוני גבוה.
מוסיפים זרעי כמון ושום; מבשלים 2 דקות או עד השום הוא זהוב, ערבוב כל הזמן. מערבבים את הפלפל האדום, ולהסיר מהחום.
יוצקים תערובת שמן על עדשים, ומערבבים 2 כפות כוסברה. כפית את הדאל לתוך קערות בודדות, ומפזרים את הכוסברה הנותרת ואת מיץ הלימון.