עוגת גלידה מנטה
עוגת גלידה מנטה דורשת בערך 45 דקות מההתחלה ועד הסוף. מתאים ל-16 מנות. מנה אחת מכילה 267 קלוריות, 5 גרם של חלבון ו9 גרם של שומן. גשו לסופר וקנו קמח, סוכר חום, מים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. חג המולד יהיה עוד יותר מיוחד עם המתכון הזה. עם כפית ציון של 18% המנה הזאת די גרועה. נסו עוגת גלידה תוצרת בית, עוגת גלידת קינמון, ו עוגת פאי תפוחים מטוגן גלידה (מתכונים דומים).
הוראות
מעילים 2 (8 אינץ') מחבתות עוגה עגולות עם ספריי בישול. שורה תחתונה של כל מחבת עם נייר שעווה.
מערבבים קקאו, מים וחמאה, ערבוב עם מקצף עד מעורבב. מגניב.
מערבבים סוכרים בקערה גדולה, ערבוב היטב עד מעורבב.
הוסף תחליף ביצה; לנצח 2 דקות או עד אור שמנת.
מוסיפים תערובת קקאו, ומכים במשך 1 דקה.
כפית קמח קלות לתוך כוסות מדידה יבש; רמה עם סכין.
מערבבים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. בהדרגה להוסיף תערובת קמח לקערה; לנצח במשך 1 דקה או עד מעורבב. מערבבים וניל.
יוצקים את הבלילה לתוך מחבתות מוכנות.
אופים ב 350 במשך 28 דקות או עד מפרט עץ מוכנס במרכז יוצא נקי. מגניב מחבתות 10 דקות על מתלה תיל.
להסיר מחבתות. לעטוף בניילון נצמד, להקפיא במשך 2 שעות או עד מעט קפוא.
מורחים גלידה במחבת עוגה עגולה 8 אינץ מצופה בניילון נצמד. לכסות ולהקפיא 4 שעות או עד המשרד.
כדי להרכיב עוגה, מניחים שכבת עוגה אחת, בצד התחתון למעלה, על מעמד עוגה.
הסר שכבת גלידה מהמקפיא; הסר ניילון נצמד.
מניחים שכבת גלידה, בצד התחתון למעלה, על גבי שכבת העוגה. למעלה עם שכבת העוגה שנותרה.
שלב ציפוי מוקצף תמצית מנטה, ומערבבים עד מעורבב.
מורחים ציפוי על גבי וצדדים של עוגה.
מפזרים סוכריות מנטה מרוסקות. להקפיא עד מוכן לשרת.
בואו עוגה לעמוד בטמפרטורת החדר 10 דקות לפני חיתוך.