המתכון עוגת זנגביל עם קומקווט מסוכר ו חמוציות עלומות יין מוכן תוך כ 45 דקות,. והוא בהחלט גדול צמחוני ומתאים לאוהבי מזון סקוטי. חלק אחד של המנה הזאת מכיל בערך 13 גרם חלבון 85 גרם של שומן, וסך הכל 1321 קלוריות. המתכון הזה מכסה %14 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 16 מנות. זה יהיה להיט בחג המולד שלך. גשו לסופר וקנו סוכר, סוכר, סוכר חום ועוד מספר מצרכים לעשות היום. מתכונים דומים: עוגת שכבות זנגביל עם קומקווט מסוכר, חזה ברווז צרוב עם רוטב יין אדום וקומקווט מסוכר, ו אגסים ואוכמניות עלומות ביין.
הוראות
1
Stir sugar and 1 1/2 cups water in large saucepan over medium heat until sugar dissolves. Increase heat and bring to boil.
מרכיבים שתצטרך
סוכר
מים
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
2
Add kumquats; reduce heat to medium-low and simmer until soft mixture to medium bowl. Cool. Cover and chill until cold. DO AHEAD: Can be made 5 days ahead. Keep chilled.
מרכיבים שתצטרך
Kumquat
ציוד שתשתמש בו
קערה
3
Before using, pour kumquat mixture through strainer; set kumquats aside for trifle. (Reserve syrup for another use.)
מרכיבים שתצטרך
Kumquat
סירופ
ציוד שתשתמש בו
מסננת
1
Stir wine and sugar in large saucepan over medium heat until sugar dissolves. Increase heat and boil wine mixture 5 minutes.
מרכיבים שתצטרך
סוכר
יין
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
2
Add cranberries and simmer until soft but still intact, about 5 minutes.
מרכיבים שתצטרך
חמוציות
3
Transfer mixture to medium bowl. Cool. Cover and chill until cold. DO AHEAD: Can be made 5 days ahead. Keep chilled.
ציוד שתשתמש בו
קערה
4
Before using, pour cranberry mixture through strainer; set cranberries aside for trifle. (Reserve syrup for another use.)
מרכיבים שתצטרך
חמוציות
סירופ
ציוד שתשתמש בו
מסננת
1
Combine stout and molasses in large saucepan. Bring to boil over medium-high heat, stirring occasionally.
מרכיבים שתצטרך
מולסה
סטאוט
ציוד שתשתמש בו
מחבת רוטב
2
Remove from heat; stir in baking soda (mixture will foam up).
מרכיבים שתצטרך
סודה לשתייה
3
Let stand until completely cool, about 1 hour.
4
Position 1 rack in top third and 1 rack in bottom third of oven and preheat to 177°. Generously butter three 8-inch-diameter cake pans with 1 1/2-inch-high sides. Dust pans with flour; tap out excess.
מרכיבים שתצטרך
חמאה
קמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
תנור
5
Whisk 2 cups flour and next 6 ingredients in large bowl to blend.
מרכיבים שתצטרך
קמח לכל מטרה
ציוד שתשתמש בו
מקציף
קערה
6
Whisk eggs and both sugars in medium bowl to blend.
מרכיבים שתצטרך
ביצה
ציוד שתשתמש בו
מקציף
קערה
7
Whisk oil, then stout mixture into egg mixture. Gradually whisk stout-egg mixture into flour mixture. Stir in fresh ginger. Divide batter among prepared pans (about 12/3 cups for each).
מרכיבים שתצטרך
ג ' ינג ' ר טרי
קמח לכל מטרה
סטאוט
ביצה
שמן בישול
ציוד שתשתמש בו
מקציף
8
Place 2 cake pans on top rack and 1 cake pan on bottom rack of oven.
ציוד שתשתמש בו
טופס עוגה
תנור
9
Bake until tester inserted into center of cakes comes out clean, reversing position of pans halfway through baking, about 28 minutes total. Cool cakes in pans on rack 15 minutes. Invert cakes onto racks; cool completely. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Wrap in plastic; store at room temperature.
מרכיבים שתצטרך
עוטף
ציוד שתשתמש בו
תנור
1
Using electric mixer, beat mascarpone in large bowl until smooth.
מרכיבים שתצטרך
מסקרפונהname
ציוד שתשתמש בו
מערבל יד
קערה
2
Add all remaining ingredients and beat until peaks form and mixture is smooth (do not overbeat or mixture may curdle). Cover and chill up to 2 hours.
3
Using serrated knife, cut each of 2 cakes in half horizontally for a total of 4 cake layers. (Reserve remaining cake for another use.) Trim 1 cake layer to 7-inch round.
ציוד שתשתמש בו
סכין משונן
4
Place trimmed cake round in bottom of 7 3/4-inch-diameter, 43/4-inch-deep trifle dish. Scatter scant 1/2 cup drained kumquats in single layer over cake. Top with 11/3 cups mascarpone cream, spreading evenly to sides of dish.
מרכיבים שתצטרך
מסקרפונהname
Kumquat
קרם
5
Sprinkle 1/2 cup drained cranberries over. Repeat 2 more times with cake layer, kumquats, mascarpone cream, and cranberries. Top with fourth cake layer.
מרכיבים שתצטרך
חמוציות
מסקרפונהname
Kumquat
קרם
6
Spread 1 1/3 cups mascarpone cream over. Spoon remaining cream into pastry bag fitted with large star tip. Pipe rosettes of mascarpone cream around top edge of dish. Tent loosely with foil; chill at least 4 hours. DO AHEAD: Can be made 1 day ahead. Keep chilled. Cover and chill remaining kumquats and cranberries separately.
מרכיבים שתצטרך
חמוציות
מסקרפונהname
Kumquat
מורחים
קרם
ציוד שתשתמש בו
שקית מאפה
רדיד אלומיניום
7
Scatter remaining kumquats and cranberries over center of trifle and serve.
מרכיבים שתצטרך
חמוציות
Kumquat
8
An Italian cream cheese; sold at many supermarkets and at Italian markets.
מרכיבים שתצטרך
גבינת שמנת
9
Test-kitchen tip:The kumquat and cranberry syrups will keep in the refrigerator for at least two weeks. They can be added to holiday drinks or sparkling water, or spooned over ice cream.