קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות8
ציון בריאות3
סוגי מאכליםתוספות
מגזין

עוגת לימון

עוגת לימון
עוגת לימון היא ... צמחוני קינוח. והוא יספק כ 8 מנות. מנה אחת מכילה עד 7 גר' של חלבון, 15 גרם של שומן, וסך הכל 280 קלוריות. המתכון הזה מכסה %8 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. 1 אדם ניסה ואהב את המתכון הזה. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. גשו לסופר וקנו קמח לכל מטרה, מיץ לימון, ביצים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. נסו טארט לימון שלם, למטה תחת עוגת לימון, ו עוגת לימון (מתכונים דומים).

הוראות

1
שקדים טוחנים דק במעבד.
מרכיבים שתצטרך
2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים2 חבילות (50 גרם כל אחת) שקדים טחונים
2
מוסיפים קמח, סוכר ומלח ומעבדים עד למיזוג.
מרכיבים שתצטרך
ריבת אוכמניות איכותיתריבת אוכמניות איכותית
5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
3
מוסיפים חמאה ותהליך עד שהתערובת דומה לארוחה גסה. עם מכונת ריצה, להוסיף מי קרח, 1 כף בכל פעם, להתמזג עד לגושים לחים טופס, הוספת מים יותר אם יבש. לאסוף בצק לכדור; לשטח לדיסק. לעטוף פלסטיק; צמרמורת לפחות 1 שעה עד 1 יום.
מרכיבים שתצטרך
1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח1/2 עד 2/3 כוס, ועוד 2 כפות מי קרח
12 עד 14 אונקיות ריבת אוכמניות איכותית12 עד 14 אונקיות ריבת אוכמניות איכותית
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
עגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרועגבניות, שטופות, קליפות דמויות נייר הוסרו
4
מחממים תנור ל 375 ° F.
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
5
מרדדים בצק על משטח מקומח לסיבוב 12 אינץ'.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבתחמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
6
העברה למחבת טארט בקוטר 9 אינץ ' עם תחתית נשלפת. מקפלים בצק בולט, לחיצה לדבוק ויוצרים צדדים בעובי כפול. לנקב את הבצק עם מזלג. להקפיא 20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת1 מקל חמאה לא מלוחה, צוננת וחתוכה לקוביות, ועוד כף אחת למחבת
ציוד שתשתמש בו
דובדבנים מתוקים כהים טריים, מגולענים וחצוייםדובדבנים מתוקים כהים טריים, מגולענים וחצויים
7
אופים את הקרום עד סט וזהב אור, פירסינג עם מזלג אם בועות קרום, על 30 דקות. קרום מגניב על מתלה 15 דקות. לשמור על טמפרטורת התנור.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
1
מקציפים מיץ לימון וסוכר בקערה בינונית כדי להתמזג.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק5 כוסות קמח רב תכליתי, ועוד קצת לרידודי בצק
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
ועוד 2 כפות מי קרחועוד 2 כפות מי קרח
2
להקציף בcrème fraîche.
מרכיבים שתצטרך
קרם פרשקרם פרש
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
3
לטאטא ביצים 1 בכל פעם עד מעורבב היטב.
מרכיבים שתצטרך
תותים טריים פרוסים נוספיםתותים טריים פרוסים נוספים
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני1/4 כוס שאוסינג, או יין אורז סיני
4
יוצקים תערובת לקרום.
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
5
אופים טארט עד מילוי מוגדר, מכסה את הקצוות קרום עם נייר אם בראונינג מהר מדי, על 35 דקות. טארט מגניב לגמרי במחבת על מתלה. מקררים עד קור, בערך 2 שעות. (ניתן להכין 1 יום קדימה. שמור בקירור.)
מרכיבים שתצטרך
3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן3/4 כוס ועוד 3 כפות שומן
ציוד שתשתמש בו
סלט ארוגולה, להגשהסלט ארוגולה, להגשה
שרימפס מוקפץשרימפס מוקפץ
קוביות מילוי לא מתובלות או לחם יבש חתוך לקוביותקוביות מילוי לא מתובלות או לחם יבש חתוך לקוביות
6
הסר צדדים מחבת.
ציוד שתשתמש בו
קוביות מילוי לא מתובלות או לחם יבש חתוך לקוביותקוביות מילוי לא מתובלות או לחם יבש חתוך לקוביות
7
מקשטים טארט עם פרוסות לימון, אם תרצה.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
8
חותכים לפרוסות ומגישים.