עוגת שזיפים
עוגת שזיפים היא צמחוני ומספק כ 10 מנות. המתכון הזה מכסה %6 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה אחת מכילה 221 קלוריות, 3 גרם של חלבון ו7 גרם של שומן. . גשו לסופר וקנו שזיפים, אגוז מוסקט טחון, קינמון טחון ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 1 שעה ו -30 דקות. מתכונים דומים: טארט שזיף טאטין עם סורבה שזיף מחושל, דבש, שזיף וג'לי אוכמניות עם סורבה שזיף, ו שזיף טעים: עוגת פודינג שזיפים דמסון.
הוראות
מחממים תנור ל 375 מעלות F (190 מעלות C).
כדי להפוך את הקרום: בקערה גדולה לשלב 3 כוסות קמח, 3/4 כוסות סוכר לבן, אבקת אפייה, ו 1/8 מלח כפית.
מערבבים היטב, ואז לחתוך 2/3 כוס חמאה או מרגרינה עם בלנדר מאפה, עד חתיכות בגודל של אפונה קטנה. מערבבים ביצים, תמצית וניל, חלב וגרידת לימון.
מערבבים רק עד שכל החומרים משולבים. אפשר בצק לנוח במקרר.
כדי להפוך את ציפוי Streusel: בקערה בינונית לערבב 1/2 כוס קמח, סוכר חום, 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית מלח, אגוזים קצוצים, וגרידת לימון מגוררת. עבודה בחמאה או מרגרינה עם אצבעות עד שכל החומרים משולבים היטב. תניח בצד.
מניחים פירות מגולענים פרוסים בקערה גדולה. בקערה קטנה, מערבבים את הסוכר שנותר, קמח, קינמון ואגוז מוסקט עד לשילוב יסודי.
יוצקים על פירות ומערבבים בעדינות עד שכל הפרי מצופה באופן שווה.
מרדדים את קרום העוגה ומניחים במחבת פאי 9 אינץ'. לקצץ וקצוות חליל, ואז לשפוך מילוי פירות. מכסים באופן שווה פירות עם ציפוי streusel ואופים בתנור שחומם מראש במשך 45 עד 55 דקות.
מגישים חמים, או בטמפרטורת החדר.