תמיד כיף שיש עוד מתכון של קינוח, אז תנו הזדמנות ל עוגת שכבות שוקולד. מנה אחת מכילה עד 9 גר' של חלבון, 72 גרם של שומן, וסך הכל 1015 קלוריות. והוא מתאים להגשה ל 16 מנות סועדים.. זמן ההכנה הכולל ייקח כ 3 שעות. גשו לסופר וקנו חמאה, ברנדי, קמח ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. עם כפית ציון של 30% המנה הזאת לא כל כך סופר. מתכונים דומים: כמהין שוקולד לבן ועוגת שכבות שוקולד, עוגת שוקולד עם ציפוי גנאש וביצי פסחא כמהין שוקולד, ו עוגת כמהין שוקולד.
הוראות
1
Preheat the oven to 35
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
2
Butter two 15-by-12-inch jelly roll pans and line the bottoms with parchment paper. In a medium saucepan, melt 6 ounces of the chopped chocolate with the butter and vanilla over very low heat, stirring gently.
Remove the chocolate mixture from the heat and let cool slightly.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
4
In a small saucepan, combine the cocoa with the water and bring to a boil, whisking constantly.
מרכיבים שתצטרך
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
5
Let cool slightly, then whisk the mixture into the melted chocolate.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
6
Whisk in the crme frache.
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
7
In a large bowl, using an electric mixer, beat the whole eggs, egg yolks and both sugars at medium speed until pale and fluffy, about 5 minutes. Beat in the chocolate mixture. In a medium bowl, whisk the flour with the baking soda, baking powder and salt and transfer to a sifter or a sieve. Sift the dry ingredients and fold into the cake batter with a large spatula until fully incorporated.
מרכיבים שתצטרך
על הסוכר של קונדיטורים
2 כפות לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
זילוף בצורת לב
זנים של פטריות
לוראן מטבח מקצועי®
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
נפה
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
8
Spread the batter evenly between the prepared pans and sprinkle with the remaining 4 ounces of chopped chocolate.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
9
Bake the cakes in the lower and middle third of the oven for 25 to 30 minutes, until the centers spring back when lightly pressed; shift the pans halfway through baking.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
10
Let the cakes cool completely in the pans.
11
In a medium bowl set over a medium saucepan of simmering water, melt the white chocolate.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
12
Remove from the heat.
13
Pour off the water in the saucepan and wipe it out.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
14
Add the heavy cream and butter to the saucepan and heat until the butter is melted and small bubbles appear around the edges.
מרכיבים שתצטרך
כוסות שוקולד צ'יפס מתוק מריר (60 אחוז קקאו) (מומלץ: Ghiradelli)
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
15
Whisk the hot cream mixture into the white chocolate. Set the bowl in a cool place until the ganache is firm enough to hold its shape, at least 1 hour.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
16
In a medium saucepan, heat the cream until small bubbles appear around the edges.
מרכיבים שתצטרך
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
17
Put the chopped chocolate in a heatproof bowl and pour the hot cream on top.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
דובדבני Rainier טריים, מגולענים וחצויים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
18
Let stand for 2 to 3 minutes, until the chocolate has melted, then whisk until smooth. Set the bowl in a cool place until the ganache is firm enough to hold its shape, at least 1 hour.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
19
In a medium saucepan, melt the chocolate over very low heat, stirring frequently. In a small saucepan, whisk together the granulated sugar, corn syrup, cocoa and water and bring to a boil, whisking constantly.
מרכיבים שתצטרך
צבעי מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית Red Velvet Bakery) או לפי הצורך
חבילה אחת (3 אונקיות) חצאי פקאן
זילוף בצורת לב
1 כף צבע מאכל מקטיפה אדומה (כגון Lorann Professional Kitchen®) אמולסיית מאפיית קטיפה אדומה) או לפי הרצוי
1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
מלח כשר, מחולק, ועוד לזילוף
20
Remove from the heat and whisk in the brandy and melted chocolate.
מרכיבים שתצטרך
זילוף בצורת לב
2 קורטים ציפורן טחון
ציוד שתשתמש בו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
21
Let cool completely, about 30 minutes.
22
In the bowl of a standing electric mixer fitted with a wire whisk, beat the butter at medium speed until light and fluffy.
מרכיבים שתצטרך
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
גבינות מעורבות מגוררות, כמו גבינות לטאקו
לימון סחוט טרי, או לפי הטעם
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
23
Add the cooled chocolate mixture. At low speed, beat in the confectioners' sugar.
מרכיבים שתצטרך
ל-2 קיווי בינוניים, קלופים ופרוסים
זילוף בצורת לב
24
Cut out a 5-by-11-inch cardboard rectangle.
25
Place a sheet of parchment or wax paper over each cake and top with a flat cookie sheet or cutting board. Invert the cakes and remove the pans. Keeping the paper attached, trim each cake to an even 15-by-11-inch rectangle, then cut each cake into three 5-by-11-inch rectangles; you will have 6 rectangles.
מרכיבים שתצטרך
1 1/2 כוסות JIF® Extra Crunchy חמאת בוטנים
ציוד שתשתמש בו
קרש חיתוך
ציפוי וניל של Pillsbury® Creamy Supreme®
חבילה אחת, מינימום 40 ספירה, שיפודי במבוק 8 אינץ'
26
Spoon a small dollop of the chocolate frosting onto the cardboard rectangle and transfer one cake rectangle to it; peel off the paper. This will be the base.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
27
Spread half of the white chocolate ganache on the base and top with another cake rectangle; peel off the paper.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד לבן
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
28
Spread half of the dark chocolate ganache on the cake and top with another cake layer, peeling off the parchment.
מרכיבים שתצטרך
שוקולד מריר
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
29
Spread with 1 1/4 cups of the chocolate frosting. Repeat with 2 more layers, peeling the parchment off the cake rectangles and spreading them with the remaining white chocolate ganache and dark chocolate ganache. Keep the sides even as you build the cake by smoothing them out with a metal cake spatula. Top with the final cake rectangle and peel off the parchment. Coat the sides and top of the cake with a smooth layer of chocolate frosting; refrigerate briefly to set the frosting.
מרכיבים שתצטרך
חבילת אינסטנט פודינג שוקולד של 1 (3 אונקיות).
שוקולד לבן
שוקולד מריר
1 גביע סוכר גלידה
פלפל שחור גרוס טרי (לפי הטעם)
ציוד שתשתמש בו
1 ליטר (כ-4 כוסות) שמנת כבדה
30
Spread the remaining frosting over the cake and garnish with the chocolate shavings. Carefully transfer the cake (on its cardboard base) to a platter and refrigerate until firm. Using a hot knife, cut the cake into slices while cold and let come to room temperature before serving.
מרכיבים שתצטרך
שבבי שוקולד
1 גביע סוכר גלידה
12 פצפוצי גרהם שוקולד שלם
ציוד שתשתמש בו
2 1/2 כוסות ציר עוף, ועוד כדי לשחרר את הרוטב והסמיך