עוף אפוי בפחית בירה
עוף אפוי בפחית בירה דורש כשעה ו-40 דקות מתחילתו ועד סופו. מתכון ללא מוצרי חלב זה מספיק ל-4 מנות . מנה אחת מכילה 447 קלוריות , 34 גרם חלבון ו -25 גרם שומן . גשו לחנות וקנו אבקת בצל, מלח מתובל, פלפל גרוס ועוד מספר מצרכים להכנה עוד היום. 589 אנשים התרשמו מהמתכון הזה. ניתן ליהנות ממנו בכל עת, אך הוא טוב במיוחד ליום האב . הוא מתאים גם כמנה עיקרית. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 69% . ציון זה יציב. מתכונים דומים: עוף בפחית בירה צלוי בברביקיו , עוף בפחית בירה, ירקות בסגנון כפרי עם שום קלוי וצלע חזיר אפויות בבירה .
הוראות
מחממים תנור ל-350 מעלות פרנהייט (175 מעלות צלזיוס).
ערבבו בקערה קטנה את אבקת השום, המלח המתובל, אבקת הבצל, האורגנו המיובש, המלח והפלפל השחור הטחון; הניחו בצד.
יוצקים 1/3 מפחית בירה לתחתית תבנית אפייה בגודל 23x33 ס"מ.
מניחים את פחית הבירה הפתוחה במרכז תבנית האפייה.
שטפו את העוף תחת מים זורמים קרים. השליכו את המעיים והצוואר מהעוף; סננו ומייבשו בטפיחות קלות. הניחו את העוף השלם מעל פחית הבירה הפתוחה כאשר הרגליים כלפי התחתית. כשחזה העוף פונה אליכם, בעזרת סכין חיתוך חתכו חריץ קטן מכל צד ולחצו את קצה כל כנף לתוך החריץ כדי לעודד בישול אחיד.
שפשפו את תערובת התבלינים המוכנה לפי הטעם על כל העוף. טפחו את הבצל הירוק הפרוס באופן שווה מסביב לכל העוף. חלקו ייפול לתוך הבירה, זה בסדר. לחצו את חצאי הבצל הירוק לתוך החלל העליון של העוף. פתחו את הבירה הנותרת ויוצקים חצי ממנה למחבת שמתחת לעוף. שמרו את הבירה הנותרת.
אפו את העוף בתנור שחומם מראש. לאחר 45 דקות, שפכו את שארית הבירה לתבנית שמתחת לעוף. המשיכו לאפות עד שהעצם כבר לא ורודה והמיץ צלול, כ-30 דקות נוספות. מדחום לקריאה מיידית המוחדר לחלק העבה ביותר של הירך, ליד העצם, אמור להראות 82 מעלות צלזיוס (180 מעלות פרנהייט).
הוציאו את העוף מהתנור והשליכו את פחית הבירה. כסו את העוף בנייר אלומיניום כפול, והניחו לו לנוח במקום חמים במשך 10 דקות לפני הפריסה.