עוף לבבי וכוסונים מוארים
ניתן להכין את המתכון של עוף לבבי וכוסונים מוארים בתוך כשעה. מתאים ל-4 מנות. בבמנה עיקרית זו יש 379 קלוריות, 34 גרם חלבון ו-12 גרם שומן למנה. 15 אנשים מצאו את המתכון הזה טעים ומשביע. גשו לסופר וקנו מלח ופלפל כשר, שום, סלרי ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. בכל מקרה, החלטנו שהמתכון הזה ראוי לציון של 84%. הציון הזה סופר. תבשיל עוף לבבי עם כופתאות (בישול ל-2), אנצ'ילדות עוף מוארות ופרם עוף מואר דומים מאוד למתכון הזה.
הוראות
מחממים את שמן הזית בתנור הולנדי בינוני על חום בינוני-גבוה.
מוסיפים את הסלרי, הגזר, השום ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים, 5 דקות.
מוסיפים את המרק ומביאים לרתיחה. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהירקות רכים, כ-15 דקות.
בינתיים טוחנים את שיבולת השועל במעבד מזון עד לקבלת תערובת דקה.
מערבבים עם הקמח, אבקת האפייה, הגרידה, 1/4 כפית מלח ו-1/4 כפית פלפל בקערה בינונית. מעבדים את החמאה עם האצבעות עד שנותרו רק חתיכות קטנות מאוד. מערבבים פנימה 1/2 כוס מי קרח, קצת בכל פעם, עד שנוצר בצק רך.
זרוק חתיכות בגודל דובדבן מבצק הכיסונים לתוך המרק.
מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים בעדינות. מבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהכופתאות צפות ומבושלות והשעועית ירוקה בהירה ופריכה, כ-12 דקות.
מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל עד שהוא רק מוכן, כ-3 דקות.
מסירים מהאש, מערבבים פנימה את השמיר ומתבלים במלח ופלפל.
למנה: קלוריות: 376; שומן טוטאלי; 10 גרם; שומן רווי: 3 גרם; חלבון: 37 גרם; סך הפחמימות: 34 גרם; סוכר: 4 גרם סיבים: 5 גרם; כולסטרול: 73 מיליגרם; נתרן: 360 מיליגרם