קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות29
מגזין

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק
עוף מטוגן ואורז עם תפוזים, זעפרן, שקדים, וסירופ פיסטוק עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 840 קלוריות, 31 גר' של חלבון, ו 48 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חוטי זעפרן, בצל, שמן זית, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש עד אגוזי פיסטוק אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בישול איטי פודינג אורז קוקוס טבעוני עם מנגו ואגוזי פיסטוק כקינוח. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: פיסטוק שקדים מבושל עם ציפוי זעפרן, המרכיב הסודי (זעפרן): זעפרן אורז תפוז פילאף עם אורזו וצנוברים, ו עוגת סירופ כתום וזעפרן.

הוראות

1
יש לשטוף את האורז במסננת מתחת למים זורמים קרים עד שהמים זורמים ברור; לשים בצד אחד.
מרכיבים שתצטרך
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד, וזורקים פנימה את הבצלים. מבשלים מעל חום בינוני עד שהם מתרככים והופכים זהב. מתבלים את הירכיים העופות ומוסיפים אותם למחבת. חום מכל הצדדים, ואז לשפוך 2 1/2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים עד שהעוף רך, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצותפנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצות
בקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחרבקבוק אחד (750 מ"ל) של קוט דו רון או יין אדום יבש אחר
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
ענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוטענפי פטרוזיליה טריים, פרוסים דק, לקישוט
3
בינתיים, לקלף את ההתלהבות מן התפוז עם מקלף תפוחי אדמה, ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות גפרור. בלאנש במחבת קטנה של מים רותחים במשך כמה דקות, ואז לנקז.
מרכיבים שתצטרך
4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט4 פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®ממרח גבינת בצל של אמבט PHILADELPHIA®
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
4
ממיסים את הסוכר ב 1/2 כוס (scant) מים במחבת קטנה, כבדה תחתית על חום בינוני, ואז להביא לרתיחה ולתת בועה כדי להפחית ולעבות במשך 5 עד 10 דקות עד syrupy.
מרכיבים שתצטרך
רצועת קליפת לימוןרצועת קליפת לימון
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
5
מוסיפים את גרידת התפוז, שקדים חתוכים ופיסטוקים ומרתיחים במשך 5 דקות, ברפרוף את כל קצף. מסננים את הסירופ וחוזרים למחבת; מניחים בצד את גרידת התפוז והאגוזים.
מרכיבים שתצטרך
שקדים חתוכיםשקדים חתוכים
גרידה כתומהגרידה כתומה
3 עד 4 כוסות גלידת וניל3 עד 4 כוסות גלידת וניל
2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
6
מוסיפים את הזעפרן ואת מי הוורדים לסירופ ומרתיחים שוב במשך 3 דקות, ואז מוסיפים את זרעי הל.
מרכיבים שתצטרך
זרעי הלזרעי הל
מי ורדיםמי ורדים
זעפרןזעפרן
2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ
7
מחממים את התנור ל 300 מעלות F. מסננים את המניה מן הירכיים עוף ולהוסיף את הסירופ אליו. הפוך את זה עד 3 כוסות עם יותר מים. מביאים אותו לרתיחה בתבשיל אטום ולהוסיף את האורז. עונה ולהוסיף שני שלישים של גרידת התפוז ואגוזים, שמירה על השאר לצד אחד. להחזיר לרתיחה, ואז לכסות ומבשלים עד שהאורז מבושל. הנוזל היה אמור להיספג עד עכשיו.
מרכיבים שתצטרך
פנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצותפנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצות
גרידה כתומהגרידה כתומה
1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש1 צרור גדול של תרד חקלאי, שטוף ומיובש
2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ2 קופסאות חצאי אגסים בסירופ
חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דקחזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
8
לקבור את העוף והבצל באורז ולהוסיף פול ואפונה, אם אתה כולל אותם.
מרכיבים שתצטרך
פולפול
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות3 כוסות שבבי עץ אלון או פקאן, או 6 נתחים גדולים, מושרים במים קרים לפחות שעה אחת ועד 4 שעות
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
9
שים את המכסה על ומבשלים בתנור במשך 20 דקות.
ציוד שתשתמש בו
1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק1/2 כוס חזרת טרייה או מסוננת מגוררת דק
10
מגישים ישר מן המחבת או, אם אתה מעדיף, בצלחת גדולה, מחוממת.
ציוד שתשתמש בו
פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'פקורינו, בעובי של 1/4 אינץ'
11
מפזרים את השליש האחרון של גרידת התפוז ואגוזים מעל לפני הבאת אותו לשולחן.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומהגרידה כתומה
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
12
From Supper for a Song by Tamasin Day-Lewis. © 2009 tamasin Day-Lewis; צילום © 2009 james Merrell. Published by Rizzoli International Publications, Inc.