קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות29
מגזין

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק
עוף מטוגן ואורז עם תפוזים, זעפרן, שקדים, וסירופ פיסטוק עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 840 קלוריות, 31 גר' של חלבון, ו 48 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חוטי זעפרן, בצל, שמן זית, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש עד אגוזי פיסטוק אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בישול איטי פודינג אורז קוקוס טבעוני עם מנגו ואגוזי פיסטוק כקינוח. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: פיסטוק שקדים מבושל עם ציפוי זעפרן, המרכיב הסודי (זעפרן): זעפרן אורז תפוז פילאף עם אורזו וצנוברים, ו עוגת סירופ כתום וזעפרן.

הוראות

1
יש לשטוף את האורז במסננת מתחת למים זורמים קרים עד שהמים זורמים ברור; לשים בצד אחד.
מרכיבים שתצטרך
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד, וזורקים פנימה את הבצלים. מבשלים מעל חום בינוני עד שהם מתרככים והופכים זהב. מתבלים את הירכיים העופות ומוסיפים אותם למחבת. חום מכל הצדדים, ואז לשפוך 2 1/2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים עד שהעוף רך, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
פנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצותפנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצות
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)3 כפות גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
גב שומן חזירגב שומן חזיר
3
בינתיים, לקלף את ההתלהבות מן התפוז עם מקלף תפוחי אדמה, ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות גפרור. בלאנש במחבת קטנה של מים רותחים במשך כמה דקות, ואז לנקז.
מרכיבים שתצטרך
3 מקלות בייגלה3 מקלות בייגלה
פתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעםפתיתי ירקות מעורבים, או לפי הטעם
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
4
ממיסים את הסוכר ב 1/2 כוס (scant) מים במחבת קטנה, כבדה תחתית על חום בינוני, ואז להביא לרתיחה ולתת בועה כדי להפחית ולעבות במשך 5 עד 10 דקות עד syrupy.
מרכיבים שתצטרך
מיץ לימון, אופציונלימיץ לימון, אופציונלי
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
5
מוסיפים את גרידת התפוז, שקדים חתוכים ופיסטוקים ומרתיחים במשך 5 דקות, ברפרוף את כל קצף. מסננים את הסירופ וחוזרים למחבת; מניחים בצד את גרידת התפוז והאגוזים.
מרכיבים שתצטרך
שקדים חתוכיםשקדים חתוכים
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
3 עד 4 כוסות גלידת וניל3 עד 4 כוסות גלידת וניל
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
6
מוסיפים את הזעפרן ואת מי הוורדים לסירופ ומרתיחים שוב במשך 3 דקות, ואז מוסיפים את זרעי הל.
מרכיבים שתצטרך
זרעי הלזרעי הל
מי ורדיםמי ורדים
זעפרןזעפרן
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
7
מחממים את התנור ל 300 מעלות F. מסננים את המניה מן הירכיים עוף ולהוסיף את הסירופ אליו. הפוך את זה עד 3 כוסות עם יותר מים. מביאים אותו לרתיחה בתבשיל אטום ולהוסיף את האורז. עונה ולהוסיף שני שלישים של גרידת התפוז ואגוזים, שמירה על השאר לצד אחד. להחזיר לרתיחה, ואז לכסות ומבשלים עד שהאורז מבושל. הנוזל היה אמור להיספג עד עכשיו.
מרכיבים שתצטרך
פנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצותפנצ'טה או גונסיאלה, חתוכים לאלות דקות או קצוצות
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
קישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשהקישואים מאודים או מוקפצים קלות, להגשה
3 תותים קפואים ללא סוכר3 תותים קפואים ללא סוכר
גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)גבינת פרמזן מגוררת טרייה, בתוספת הקליפה (אופציונלי)
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
8
לקבור את העוף והבצל באורז ולהוסיף פול ואפונה, אם אתה כולל אותם.
מרכיבים שתצטרך
פולפול
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
טורטיות קמח טריות, להגשהטורטיות קמח טריות, להגשה
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
כל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפלכל סלרי מלח, מלח בצל, תיבול עופות, אבקת שום, פפריקה ופלפל
9
שים את המכסה על ומבשלים בתנור במשך 20 דקות.
ציוד שתשתמש בו
2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®2 כפות תערובת סוכר חום SPLENDA®
10
מגישים ישר מן המחבת או, אם אתה מעדיף, בצלחת גדולה, מחוממת.
ציוד שתשתמש בו
שרימפס מוקפץ, קלוףשרימפס מוקפץ, קלוף
11
מפזרים את השליש האחרון של גרידת התפוז ואגוזים מעל לפני הבאת אותו לשולחן.
מרכיבים שתצטרך
לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)לחם לבן, פרוס דק (כ-18 פרוסות)
1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק1/2 כוס אגוזי PLANTERS® פקאן קצוצים דק
12
From Supper for a Song by Tamasin Day-Lewis. © 2009 tamasin Day-Lewis; צילום © 2009 james Merrell. Published by Rizzoli International Publications, Inc.