עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק
עוף מטוגן ואורז עם תפוזים, זעפרן, שקדים, וסירופ פיסטוק עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 840 קלוריות, 31 גר' של חלבון, ו 48 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חוטי זעפרן, בצל, שמן זית, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש עד אגוזי פיסטוק אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בישול איטי פודינג אורז קוקוס טבעוני עם מנגו ואגוזי פיסטוק כקינוח. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: פיסטוק שקדים מבושל עם ציפוי זעפרן, המרכיב הסודי (זעפרן): זעפרן אורז תפוז פילאף עם אורזו וצנוברים, ו עוגת סירופ כתום וזעפרן.
הוראות
יש לשטוף את האורז במסננת מתחת למים זורמים קרים עד שהמים זורמים ברור; לשים בצד אחד.
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד, וזורקים פנימה את הבצלים. מבשלים מעל חום בינוני עד שהם מתרככים והופכים זהב. מתבלים את הירכיים העופות ומוסיפים אותם למחבת. חום מכל הצדדים, ואז לשפוך 2 1/2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים עד שהעוף רך, כ -20 דקות.
בינתיים, לקלף את ההתלהבות מן התפוז עם מקלף תפוחי אדמה, ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות גפרור. בלאנש במחבת קטנה של מים רותחים במשך כמה דקות, ואז לנקז.
ממיסים את הסוכר ב 1/2 כוס (scant) מים במחבת קטנה, כבדה תחתית על חום בינוני, ואז להביא לרתיחה ולתת בועה כדי להפחית ולעבות במשך 5 עד 10 דקות עד syrupy.
מוסיפים את גרידת התפוז, שקדים חתוכים ופיסטוקים ומרתיחים במשך 5 דקות, ברפרוף את כל קצף. מסננים את הסירופ וחוזרים למחבת; מניחים בצד את גרידת התפוז והאגוזים.
מוסיפים את הזעפרן ואת מי הוורדים לסירופ ומרתיחים שוב במשך 3 דקות, ואז מוסיפים את זרעי הל.
מחממים את התנור ל 300 מעלות F. מסננים את המניה מן הירכיים עוף ולהוסיף את הסירופ אליו. הפוך את זה עד 3 כוסות עם יותר מים. מביאים אותו לרתיחה בתבשיל אטום ולהוסיף את האורז. עונה ולהוסיף שני שלישים של גרידת התפוז ואגוזים, שמירה על השאר לצד אחד. להחזיר לרתיחה, ואז לכסות ומבשלים עד שהאורז מבושל. הנוזל היה אמור להיספג עד עכשיו.
לקבור את העוף והבצל באורז ולהוסיף פול ואפונה, אם אתה כולל אותם.
שים את המכסה על ומבשלים בתנור במשך 20 דקות.
מגישים ישר מן המחבת או, אם אתה מעדיף, בצלחת גדולה, מחוממת.
מפזרים את השליש האחרון של גרידת התפוז ואגוזים מעל לפני הבאת אותו לשולחן.
From Supper for a Song by Tamasin Day-Lewis. © 2009 tamasin Day-Lewis; צילום © 2009 james Merrell. Published by Rizzoli International Publications, Inc.