אוכל איטלקי מסורתי

אחת הבעיות הגדולות בחיים היא איזו מנה איטלקית לבחור במסעדה או, יותר טוב, כשנוסעים במדינה העשירה והמגוונת הזו בצורת מגפיים! כן, זו קלישאה נהדרת, אבל באמת יש כל כך הרבה מאכלים איטלקיים פנטסטיים שחובה לנסות. יש התמחויות אזוריות ומאכלים עונתיים מה שאומר שאתה צריך להאריך את הביקור הבא שלך במדינה שנתנה לנו כל כך הרבה יותר מלבד פיצה ופסטה! האמת היא שלאוכל איטלקי יש הרבה מה להציע ולכל אזור יש את הטעמים והמסורות הקולינריות שלו.

פינוקים של טוסקנה

מרק ריבוליטה הוא עבור רבים הטעם של טוסקנה, אזור שיש בו הרבה מנות נפלאות להציע לעולם. זהו מרק ירקות דשן מעובה בלחם, שתמיד היה בסגנון מאכלי האיכרים כשלא היה בשר. מנה זו מוגשת לעתים קרובות בסתיו ועושה שימוש בכל הירקות הזמינים. התערובת הזו של קייל טרי, שעועית קנליני ועגבניות מתוקות משתמשת בצורה גאונית בלחם יבש קרוע כדי להסמיך. באזור טוסקנה זה נתפס כפינוק אמיתי ולמרות היעדר בשר, הוא תופס פאנץ' של ממש. זה הוגש לעתים קרובות כמנה ראשונה במסעדות פלורנטיניות במקום מנות הפסטה האופייניות יותר. הקפד לחפש מתכון שלם לפינוק הצמחוני הנהדר הזה.

פולנטה

עבור רבים, פולנטה היא אחד הטעמים האדירים והפשוטים של הבישול האיטלקי. זוהי 'דייסה' על בסיס תירס שמוגשת לרוב פרוסות, כמו עוגה, לצד מגוון מנות בשר וקטניות. מדובר בקמח תירס מבושל שנותנים לו להתקרר ואז הופך למוצק לחיתוך ושימוש במגוון דרכים שונות. פולנטה נמצאת בדרך כלל בצפון איטליה ובאזור טוסקנה. עיסת קמח התירס הייתה מרכיב עיקרי עבור המעמדות הנמוכים והאיכרים שעבדו את האדמה. ניתן להגיש את המנה הרב-תכליתית הזו כבסיס לנקניקיות ופלפלים או בייקון וזילוף שמן זית. זוהי מנה כפרית קלאסית ופשוטה עם צבע צהוב חם נהדר להוסיף לצלחות הסתיו שלך.

אוסובוקו

השם עצמו הוא שיר בן מילה אחת; אוסובוקו היא מנת העגל המפורסמת מאוד בבישול איטי שמוגשת בדרך כלל על פולנטה או, ליתר דיוק, גרמולטה. עבור חנוני האוכל שם בחוץ, גרמולטה היא תערובת של שום, גרידת לימון ופטרוזיליה. אוסובוקו היא מנה תוססת מבחינת הטעם אך גם בצבע החום הכהה של הבשר הרך. את מנת ה'דבק בצלעות' הזו טוענים גם מילאנו וגם לומברדיה, אבל כך או כך, תמצאו מאכלים מגוונים בשני המרכזים האזוריים. הסוד של הצלחת המעולה הזו הוא ששוק העגל מבושלת על העצם במשך 3 שעות בערך עד שהיא ממש נושרת. Ossobuco פירושו 'עצם חלולה' והוא פינוק מוחלט אם אתה יכול לנסות את זה כשאתה הבא באיטליה. זה מוגש לעתים קרובות בליווי מנה טובה של ריזוטו ובאופן טבעי יין פריך משובח.

כמהין זה לא עניין של מה בכך!

אם יש לך חזיר או כלב עם חוש ריח רגיש במיוחד, אז מוטב שתצאי לאומבריה ופיימונטה בעונת הסתיו הזו ותתחילי להתפרע! האמת היא שהפטרייה הלבנה או השחורה המבוקשת הזו יכולה להיות גרם לגרם יקר יותר מזהב! כן, זה כל כך יקר למצוא ואפילו קשה יותר לטפח. הטעם חריף וארומטי, מלא בטעמים אדמתיים. הדבר הטוב ביותר לעשות הוא ללכת לכיוון אומבריה ולדבר בחביבות עם שף ראשי! טיפ מצוין אחד יהיה ללכת לפסטיבל הכמהין הלבן של אלבה בפיימונטה כדי לנסות את המרכיב הנדיר הזה מהמקור. אם מעולם לא אכלתם את התענוג הארצי הזה אז מומלץ לנסות כמהין מגורר על מנת פסטה פשוטה או אפילו חביתה, כדי שתוכלו להבין את מורכבות הטעמים.

ג'לאטו

אם אתה אוהב גלידה וקיץ חם, אז איטליה היא גן עדן טהור. עם זאת, ג'לאטו אינו גלידה בלבד מכיוון שהוא מכיל הרבה פחות שומן בחמאה. זה אומר שאין צורך להגיש אותו בטמפרטורות נמוכות כל כך, מה שמביא לתחושות טעם עשירות יותר. הסיבה הנוספת ליהנות מהתענוגות של ג'לטו האותנטי היא שלפי החוק האיטלקי הוא צפוף הרבה יותר ומכיל פחות מים ואוויר מאשר רוב הגלידות בסגנון מערבי. מעריצי ג'לאטו רבים יאמרו שהמפיקים והמוכרים האומנותיים הטובים ביותר נמצאים ברומא, מילאנו ופירנצה. פשוט קח אספרסו חזק או אפילו ריסטרטו ותהיה לך האנרגיה לראות את כל אוספי האמנות והמוזיאונים שתכננת! צ'או!