קושיקשה
מוכן ב45 דק.
מנות4
ציון בריאות29
מגזין

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק

עוף מטוגן ואורז עם סירופ תפוז, זעפרן, שקדים ופיסטוק
עוף מטוגן ואורז עם תפוזים, זעפרן, שקדים, וסירופ פיסטוק עשויה להיות המנה העיקרית שתבוא לכם טוב. מנה אחת מכילה 840 קלוריות, 31 גר' של חלבון, ו 48 גרם שומן. והוא יספק כ 4 מנות. המתכון הזה מכסה %29 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. גשו לסופר וקנו חוטי זעפרן, בצל, שמן זית, ועוד מספר מצרכים כדי להכין את המנה הטעימה הזו. כדי להשתמש עד אגוזי פיסטוק אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,בישול איטי פודינג אורז קוקוס טבעוני עם מנגו ואגוזי פיסטוק כקינוח. המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. זמן הכנת המתכון כ 45 דקות. מתכונים דומים: פיסטוק שקדים מבושל עם ציפוי זעפרן, המרכיב הסודי (זעפרן): זעפרן אורז תפוז פילאף עם אורזו וצנוברים, ו עוגת סירופ כתום וזעפרן.

הוראות

1
יש לשטוף את האורז במסננת מתחת למים זורמים קרים עד שהמים זורמים ברור; לשים בצד אחד.
מרכיבים שתצטרך
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
עם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוףעם עצמות, עור על, ירכיים ורגליים של עוף
2
מחממים את שמן הזית בסיר גדול וכבד, וזורקים פנימה את הבצלים. מבשלים מעל חום בינוני עד שהם מתרככים והופכים זהב. מתבלים את הירכיים העופות ומוסיפים אותם למחבת. חום מכל הצדדים, ואז לשפוך 2 1/2 כוסות מים ולהביא לרתיחה. מכסים במכסה ומבשלים עד שהעוף רך, כ -20 דקות.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פלוס 2 כפיות שמנת חמוצה1/2 כוס פלוס 2 כפיות שמנת חמוצה
2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות2 פאונד זנים מעורבים של פטריות טריות
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות6 אונקיות רוסטביף פרוס במעדנייה, חתוך לרצועות
3
בינתיים, לקלף את ההתלהבות מן התפוז עם מקלף תפוחי אדמה, ולאחר מכן לחתוך אותו לרצועות גפרור. בלאנש במחבת קטנה של מים רותחים במשך כמה דקות, ואז לנקז.
מרכיבים שתצטרך
מלח דק, לשולי הכוסותמלח דק, לשולי הכוסות
9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים9 כוסות תפוחי אדמה קלופים פרוסים
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
קולףקולף
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
4
ממיסים את הסוכר ב 1/2 כוס (scant) מים במחבת קטנה, כבדה תחתית על חום בינוני, ואז להביא לרתיחה ולתת בועה כדי להפחית ולעבות במשך 5 עד 10 דקות עד syrupy.
מרכיבים שתצטרך
ליקוריץ צהוב וירוקליקוריץ צהוב וירוק
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
5
מוסיפים את גרידת התפוז, שקדים חתוכים ופיסטוקים ומרתיחים במשך 5 דקות, ברפרוף את כל קצף. מסננים את הסירופ וחוזרים למחבת; מניחים בצד את גרידת התפוז והאגוזים.
מרכיבים שתצטרך
שקדים חתוכיםשקדים חתוכים
גרידה כתומהגרידה כתומה
3 עד 4 כוסות גלידת וניל3 עד 4 כוסות גלידת וניל
להתיז תמצית וניללהתיז תמצית וניל
זיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדוליםזיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדולים
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
6
מוסיפים את הזעפרן ואת מי הוורדים לסירופ ומרתיחים שוב במשך 3 דקות, ואז מוסיפים את זרעי הל.
מרכיבים שתצטרך
זרעי הלזרעי הל
מי ורדיםמי ורדים
זעפרןזעפרן
להתיז תמצית וניללהתיז תמצית וניל
7
מחממים את התנור ל 300 מעלות F. מסננים את המניה מן הירכיים עוף ולהוסיף את הסירופ אליו. הפוך את זה עד 3 כוסות עם יותר מים. מביאים אותו לרתיחה בתבשיל אטום ולהוסיף את האורז. עונה ולהוסיף שני שלישים של גרידת התפוז ואגוזים, שמירה על השאר לצד אחד. להחזיר לרתיחה, ואז לכסות ומבשלים עד שהאורז מבושל. הנוזל היה אמור להיספג עד עכשיו.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס פלוס 2 כפיות שמנת חמוצה1/2 כוס פלוס 2 כפיות שמנת חמוצה
גרידה כתומהגרידה כתומה
1 כף גדושה פלפל לבן1 כף גדושה פלפל לבן
להתיז תמצית וניללהתיז תמצית וניל
1 כפית מלח היקורי מעושן1 כפית מלח היקורי מעושן
זיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדוליםזיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדולים
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
8
לקבור את העוף והבצל באורז ולהוסיף פול ואפונה, אם אתה כולל אותם.
מרכיבים שתצטרך
פולפול
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
20 פרוסות זוקיני דקות20 פרוסות זוקיני דקות
3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים3 צנצנות (4 אונקיות כל אחת) פימיינטוס חתוכים לקוביות, מסוננים
עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)עם רוטב וואסבי וג'ינג'ר (מומלץ: רוטב האנה של Hoboken Eddie's Hukilau)
9
שים את המכסה על ומבשלים בתנור במשך 20 דקות.
ציוד שתשתמש בו
חבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקןחבילת תירס קפוא, מופשר, מרוקן
10
מגישים ישר מן המחבת או, אם אתה מעדיף, בצלחת גדולה, מחוממת.
ציוד שתשתמש בו
חבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביותחבושים - מקולפים, מגולעים, וחתוכים לקוביות
11
מפזרים את השליש האחרון של גרידת התפוז ואגוזים מעל לפני הבאת אותו לשולחן.
מרכיבים שתצטרך
גרידה כתומהגרידה כתומה
זיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדוליםזיתים ירוקים עם פימיינטוס, כ-16 זיתים גדולים
12
From Supper for a Song by Tamasin Day-Lewis. © 2009 tamasin Day-Lewis; צילום © 2009 james Merrell. Published by Rizzoli International Publications, Inc.