עוף עם חמאת ליים
גשו לסופר וקנו חמאה, שמן צמחי, מיץ ליים ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. כדי להשתמש ב החמאה אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת חמאת קינמון כקינוח. זה עובד היטב כמנה עיקרית. הכנת המנה לוקחת כ 30 דקות. מתכונים דומים: עוף בחמאת ליים, עוף עם חמאת ליים, ו שיפודי עוף ליים וצ'ילה חמאה.
הוראות
שמן חום במחבת כבדה גדולה מעל חום גבוה בינוני. חזה עוף העונה עם מלח ופלפל. מבשלים עד השחמה קלה, על 3 דקות בכל צד. לכסות, ולהפחית את החום לנמוך. מבשלים עד שכבר לא ורוד, ומיצים לרוץ ברור, על 10 דקות.
הסר עוף מהמחבת, ולשמור חם.
מסננים עודפי שמן מחבת. מערבבים במיץ ליים, ומבשלים על אש נמוכה עד שהוא מתחיל לבעבע. מערבבים בחמאה, 1 כף בכל פעם. המשך ערבוב עד החמאה הופכת אטומה, ורוטב מתעבה.
הסר מהחום, ומערבבים עשב שמיר. רוטב כפית על עוף, ומגישים.