עוף עם מלית שומר לוקח כ-3 שעות ו-10 דקות מתחילתו ועד סופו. תמורת 4.58$ למנה, תקבלו מנה עיקרית שמגישה 6. מנה אחת מהמנה הזו מכילה בסביבות 73 גרם חלבון, 82 גרם שומן, ובסך הכל 1212 קלוריות. רק אנשים בודדים הכינו את המתכון הזה, ואחד היה אומר שהוא הגיע למקום. גשו לסופר וקנו מלח, בצל, פקעת שומר ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. חג ההודיה יהיה אפילו יותר מיוחד עם המתכון הזה. הוא מובא אליך על ידי Taste of Home. אם לוקחים בחשבון את כל הגורמים, המתכון הזה זוכה לציון של 72%, וזה די טוב. משתמשים שאהבו את המתכון הזה אהבו גם מלית שומר תפוח, מלית שומר נקניק ומלית נקניק שומר.
הוראות
1
במחבת גדולה מטגנים שומר ובצל ב-2 כפות חמאה עד לריכוך.
מרכיבים שתצטרך
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
צלפים ארוזים במלח, מושרים, שטופים ומרוקנים
20 פרוסות זוקיני דקות
ציוד שתשתמש בו
1/4 כוס קשיו נא (לא חובה)
2
מניחים בקערה גדולה. מערבבים פנימה את קוביות המלית, המרק, הטימין, המרווה, 3/4 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל. ממש לפני האפייה, ממלאים את העוף בצורה רופפת ב-3 כוסות מלית.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
8 (U-12) שרימפס
חבילת אפונת צרור, מופשרת או פחית אחת (15-1/2 אונקיות) אפונה שחורת עיניים, סחוטה
2 כוסות שיני שום
1/2 ענף רוזמרין
1 אונקיה נבטי במבוק, חתוכים לרבעים
ציוד שתשתמש בו
אריזות תערובת פודינג וניל ללא שומן וללא סוכר (כגון Jell-O®)
3
מניחים את שאר המלית בתוך 1-Qt משומן. צלחת אפייה; מקררים עד מוכן לאפייה.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
ציוד שתשתמש בו
2 תפוזים בינוניים, פרוסים וחצויים
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
4
מניחים את חזה העוף כלפי מעלה על רשת בתבנית צלייה. ממיסים את החמאה הנותרת; מברישים מעל עוף.
מרכיבים שתצטרך
3 כפות בצל מתוק מגורר (או דק, טחון דק)
1 עוף שלם במשקל 5 קילו, חתוך ל-8 חתיכות
2 זיתים ממולאים בפימיינטו
ציוד שתשתמש בו
קליפת ליים מגוררת נוספת, לא חובה
5
מפזרים את יתרת המלח והפלפל.
מרכיבים שתצטרך
1 כוס אורז בר, שטוף היטב
6
אופים, ללא כיסוי, ב-350 מעלות למשך 2-3/4 עד 3-1/4 שעות או עד שמדחום בשר מצביע על 180 מעלות לעוף ו-165 מעלות למלית.
מרכיבים שתצטרך
1/2 כוס מרק עוף או מרק ירקות (או יותר לפי הצורך)
מנגו, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשום
1/3 כוס Crisco® שמן צמחי טהור
7
אופים מלית נוספת, מכוסה, במשך 20 דקות. לגלות; אופים 15-20 דקות יותר או עד להשחמה קלה. מכסים את העוף ומניחים לעמוד 10 דקות לפני שמסירים את המלית והגילוף.