עוף צלוי ברוזמרין-לימון
צריכים מנה עיקרית ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, פליאוליתית וראשונית ? עוף צלוי ברוזמרין-לימון יכול להיות מתכון נהדר לנסות. מנה אחת מכילה 242 קלוריות , 21 גרם חלבון ו -16 גרם שומן . מתכון זה מספיק ל-6 מנות. תמורת 91 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. רק מעטים הכינו את המתכון הזה, ו-2 יגידו שהוא פגע בול. אם יש לכם עוף ברוילר, מלח כשר, שיני שום וקומץ מרכיבים נוספים הם כל מה שצריך כדי להפוך את המתכון הזה לכל כך טעים. הוא מובא אליכם על ידי Allrecipes. מההכנה ועד לצלחת, המתכון לוקח כשעה וחצי . בהתחשב בכל הגורמים, המתכון הזה מקבל ציון שיא של 41% , וזה די טוב. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו עוף צלוי עם תפוחים ורוזמרין , רגל טלה צלויות קלות בשום עם רוזמרין ופטרוזיליה , ועוף בגריל עם לימון ורוזמרין .
הוראות
שוטפים את העוף; יבשים בטפיחות קלות בעזרת מגבות נייר.
לערבב שום ורוזמרין. למרוח את העוף מבפנים ומבחוץ בתערובת השום. לחצות ולסחוט את הלימון.
מפזרים 2 כפות מיץ לימון על העוף המוכן.
הניחו את חצאי הלימון הסחוטים בחלל הגוף.
שיפדו את עור הצוואר לגב. קשרו את הרגליים לזנב; השתמשו בחוט כותנה 100%; סובבו את קצות הכנפיים מתחת לגב.
מניחים את העוף, כשהצד של החזה כלפי מעלה, על רשת בתבנית צלייה שטוחה. מכניסים את מדחום הבשר למרכז שריר הירך הפנימי, ומוודאים שהנורה לא נוגעת בעצם.
אופים, ללא כיסוי, בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך שעה ורבע עד שעה וחצי או עד שמדחום הבשר מראה 74 מעלות צלזיוס ומקלות התוף נעים בקלות בתוך שקעיהם, תוך מברישה מדי פעם בטפטופים.