קושימומחה
מוכן ב1 ש, 30 דק.
מנות6
ציון בריאות4
מגזין

עוף צלוי ברוזמרין-לימון

עוף צלוי ברוזמרין-לימון
עוף צלוי ברוזמרין-לימון אורך כשעה וחצי מתחילתו ועד סופו. מנה אחת מכילה 242 קלוריות , 21 גרם חלבון ו -16 גרם שומן . תמורת 91 סנט למנה , מתכון זה מכסה 9% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מתכון זה מנות ל-6 אנשים. אדם אחד שמח שניסה את המתכון הזה. זוהי אפשרות טובה אם אתם מקפידים על תזונה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב, פליאוליתית וקדומה . לכו לחנות וקנו עוף מטוגן, לימון, שיני שום ועוד מספר מצרכים כדי להכין אותו היום. רק מעטים באמת אהבו את המנה העיקרית הזו. היא מוגשת לכם על ידי Allrecipes. בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון סופגני של 39% , וזה די גרוע. נסו את "עוף צלוי עם תפוחים ורוזמרין" , "שוק טלה צלייה קלה בשום עם רוזמרין ופטרוזיליה" , ו"עוף בגריל לימון ורוזמרין" (מתכונים דומים).

הוראות

1
שוטפים את העוף; יבשים בטפיחות קלות בעזרת מגבות נייר.
מרכיבים שתצטרך
חציל קטן, קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
ציוד שתשתמש בו
טורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעיםטורטיות קמח (25 ס"מ), חתוכות לרבעים
2
לערבב שום ורוזמרין. למרוח את העוף מבפנים ומבחוץ בתערובת השום. לחצות ולסחוט את הלימון.
מרכיבים שתצטרך
בשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמותבשר כבש ללא עצמות, חתוך לקוביות של 7.5 עד 10 ס"מ - או תחליף לכתף כבש ללא עצמות
חציל קטן, קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
בצל צהוב, קצוץ קטן, בערך רבע כוסבצל צהוב, קצוץ קטן, בערך רבע כוס
1 כף סוכר אדום גס1 כף סוכר אדום גס
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות2 3/4 אונקיות (75 גרם) סולטנות זהובות
3
מפזרים 2 כפות מיץ לימון על העוף המוכן.
מרכיבים שתצטרך
שרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקייםשרימפס, זנב, קליפות מוסרות, ורידים נקיים
חציל קטן, קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
4
מפזרים מלח על העוף.
מרכיבים שתצטרך
חציל קטן, קלוף וחתוך לקוביותחציל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
(או או רגיל)(או או רגיל)
5
הניחו את חצאי הלימון הסחוטים בחלל הגוף.
מרכיבים שתצטרך
פרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוטפרוסות תפוז חתוכות לשניים לקישוט
6
שיפדו את עור הצוואר לגב. קשרו את הרגליים לזנב; השתמשו בחוט כותנה 100%; סובבו את קצות הכנפיים מתחת לגב.
ציוד שתשתמש בו
סוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקותסוכריות Air Head, חתוכות לרצועות דקות
7
מניחים את העוף, כשהצד של החזה כלפי מעלה, על רשת בתבנית צלייה שטוחה. מכניסים את מדחום הבשר למרכז שריר הירך הפנימי, ומוודאים שהנורה לא נוגעת בעצם.
מרכיבים שתצטרך
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)4 צלעות חלצי חזיר עם עצם (עובי 1-1/2 אינץ' ו-8 אונקיות כל אחת)
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
כרוב סגול, פרוס דקכרוב סגול, פרוס דק
8
אופים, ללא כיסוי, בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך שעה ורבע עד שעה וחצי או עד שמדחום הבשר מראה 74 מעלות צלזיוס ומקלות התוף נעים בקלות בתוך שקעיהם, תוך מברישה מדי פעם בטפטופים.
מרכיבים שתצטרך
מקלות עוףמקלות עוף
2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'2 בצלים צהובים בינוניים, קלופים, חצויים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 אינץ'
ציוד שתשתמש בו
רוטב חם שמן שומשוםרוטב חם שמן שומשום
ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)ועוד לקישוט (1 כוס קרמל, פלוס 1 כפית פלור דה סל)