המתכון הזה מתאים לרגישים לגלוטן וחלב. נסו עוף קייג'ון ונקניקיות Jambalaya, אפוי בתנור עוף Cajun ונקניק Jambalaya, ו פסטה Cajun Jambalaya: מנה טעימה, כיף נקניק (מתכונים דומים).
הוראות
1
* הערה של קוק: מתכון זה כבר scaled למטה מהגרסה המקורית שלו, כך שהוא יכול בקלות רבה יותר.
2
הדבר החשוב ביותר הוא להשתמש בציוד הנכון והייתי מציע את הדברים הבאים: תנור ברזל יצוק 2 ליטר, תנור גז BTU גבוה, וכפית גדולה של שף נירוסטה.
ציוד שתשתמש בו
תנור הולנדי
כיריים
3
השתמש בחום גבוה כדי לחמם את התנור ההולנדי ולהוסיף את הנקניק. באמצעות כפית של שף או כף גדולה, כל הזמן להזיז את הנקניק מהחלק התחתון של הסיר. תיזהר לא לשרוף את הבשר. (בדרך כלל אני משתמש בנקניק של מנדה כי יש לו מעט שומן, עם זאת בשלב זה ייתכן שתרצה לנקז את כל השומן העודף כדי להפחית את תכולת השומן מן המנה.)
מרכיבים שתצטרך
נקניק
בשר
ציוד שתשתמש בו
תנור הולנדי
4
מוסיפים את בשר הירך ומחממים את העוף מכל הצדדים. שוב להשתמש בכפית כדי לגרד את הבשר מן דבק בוער לתחתית הסיר. להשחים את הנקניק ואת בשר העוף צריך לקחת 20 דקות. היזהר לא לבשל מעל בשר הירך עד כדי כך שהוא קורע לגזרים.
מרכיבים שתצטרך
בשר
נקניק
ציוד שתשתמש בו
סיר
5
מנמיכים את החום בינוני ומוסיפים את הבצל ושום; לטגן במשך כ 15 דקות או עד הבצל הם רפויים מאוד "ברור". לגרד את החלק התחתון של הסיר כדי להסיר את כל"graton". זה המקום שבו jambalaya מקבל צבע חום מובהק שלה וטעם.
מרכיבים שתצטרך
שום
בצל
ציוד שתשתמש בו
סיר
6
מוסיף את tasso, טימין, בזיליקום ופלפל שחור ולבן. מבשלים על אש נמוכה במשך 10 דקות. זה ייתן את התבלינים זמן לשחרר שמנים וטעמים שלהם.
מרכיבים שתצטרך
פלפל לבן
תיבול
באזיל!
טימין
7
בשלב זה ניתן להעביר את ריכוז jambalaya למיכלים קטנים יותר, מקורר לטמפרטורת החדר, מכוסה ומקורר לשימוש עתידי. (זה מה שאנחנו עושים באופן מסחרי; זה מאפשר לתבלינים להתחתן.)
מרכיבים שתצטרך
תיבול
8
כאשר אתה מוכן לבשל את jambalaya, להוסיף את המניה להתרכז ולהביא לרתיחה מתגלגל.
מרכיבים שתצטרך
מלאי
9
מוסיף את האורז, להפחית את החום בינוני בעדינות לשבור את האורז. באמצעות ההנעה נירוסטה, להמשיך להבטיח כי האורז לא דבק לתחתית הסיר; זה חשוב מאוד!
מרכיבים שתצטרך
אורז
ציוד שתשתמש בו
סיר
10
לאחר כ 5 דקות, לקפל את הפטרוזיליה. המשך לגרד את הסיר כדי להבטיח כי אין מקלות אורז לתחתית. כאשר jambalaya חוזר לרתיחה, להפחית את החום להגדרה הנמוכה ביותר האפשרית ומבשלים, מכוסה, לפחות 25 דקות. אין להסיר את המכסה בזמן שהאורז מהביל.
מרכיבים שתצטרך
פטרוזיליה
אורז
ציוד שתשתמש בו
סיר
11
אם נקניק המותג של מנדה אינו זמין, כל נקניק מעושן רזה ניתן להחליף. ייתכן שיהיה עליך להסיר כל שומן עודף מן הסיר לאחר טיגון למטה נקניק לא ידוע.
מרכיבים שתצטרך
נקניק מעושן
נקניק
ציוד שתשתמש בו
סיר
12
עבור jambalaya עשיר יותר תחליף טורקיה מניות עבור המניה עוף קרא לעיל.
מרכיבים שתצטרך
מלאי טורקיה
13
אם אין מניות זמינות, אז מרק עוף בסיס ניתן להשתמש. היזהר עם התיבול שלך, כמו בסיסים מלאים בדרך כלל מלח.
מרכיבים שתצטרך
תיבול
עוף שלם
מרק
מלח
14
שיטה חלופית:.
15
Jambalaya הוא הטוב ביותר כאשר מוגש ישירות מתוך סיר ברזל יצוק. בעוד האורז הוא מהביל, נקניק בשר תהיה נטייה לצוף על פני השטח של jambalaya. לכן, לאחר האורז מאודה במשך 25 דקות, להשתמש ההנעה לקפל בעדינות את הבשר ותבלינים לתוך האורז מבושל. זה צריך להיעשות רק פעם או פעמיים, האורז יאבד הרבה חום והאורז יתפרק.
מרכיבים שתצטרך
אורז
תיבול
נקניק
בשר
ציוד שתשתמש בו
סיר
16
שימו לב, אני לא מוסיף מלח לג ' מבליה שלי. הסיבה לכך היא שאני אוהב להשתמש עשבי תיבול, טאסו ותבלינים כדי לספק את הצורך במלח. אני מציע לערוך את השולחן עם מלחייה ומבחר רטבי פלפל חריף.
אלברינו, יין רוזה וסוביניון בלאן הם הבחירה הראשונה שלי לקייג ' ון. יינות אלכוהול נמוכים אלה ישלימו את החום במנות cajun מתובלות, במקום להפוך את הפה לשרוף יותר. אלברינו דון אולגאריו עם 4.5 מתוך דירוג 5 כוכבים נראה כמו משחק טוב. זה עולה בערך 19 דולר לבקבוק.