קושימומחה
מוכן ב3 שעות, 10 דק.
מנות8
ציון בריאות12
מגזין

עוף קלוי (קפון)

עוף קלוי (קפון)
נסו קפון קלוי עם קינואה-מילוי זית, קפון צלוי עם צ'ילה-Cilantro לשפשף וגזר קלוי, ו חביתה בתנור זהב (מתכונים דומים).

הוראות

1
מחממים תנור ל 450 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנורתנור
2
הסר את הצוואר ואת הקרביים מן החלל ולשטוף את העוף מתחת למים קרים, מבפנים ומבחוץ. יבש היטב עם מגבות נייר. מתבלים את הגוף ואת החלל של העוף בנדיבות עם מלח ופלפל. בקערה קטנה, מערבבים יחד את החמאה, מיץ לימון ועשבי תיבול קצוצים. תמרח את חמאת הערווה על העוף.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
מיץ לימוןמיץ לימון
עוף שלםעוף שלם
חמאהחמאה
עשבי תיבולעשבי תיבול
מיםמים
לשפשף תיבול יבשלשפשף תיבול יבש
ציוד שתשתמש בו
מגבות ניירמגבות נייר
קערהקערה
3
שים את חצאי הלימון, בצל, שום ועשבי תיבול שלמים בתוך הציפור. לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח כדי לעזור להחזיק את צורתו.
מרכיבים שתצטרך
שוםשום
עשבי תיבולעשבי תיבול
לימוןלימון
בצלבצל
ציוד שתשתמש בו
חוט מטבחחוט מטבח
4
מניחים את העוף, צד השד למטה, על מתלה V במחבת צלייה. בישול העוף על מתלה עוזר להפוך את עורו פריך ושומר עליו מלהידבק לתחתית המחבת.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלםעוף שלם
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייהמחבת צלייה
5
יוצקים מים במחבת הצלייה כדי למנוע את טפטוף השומן לשרוף ולעשן.
מרכיבים שתצטרך
מיםמים
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייהמחבת צלייה
6
צולים את העוף במשך כ -20 דקות, ולאחר מכן בזהירות להפוך את הציפור על צד השד למעלה. עדיף לקחת את המחבת מהתנור, לסגור את דלת התנור כדי לשמור על הטמפרטורה, ולסובב את העוף על הדלפק. תרטיב את העוף עם טפטוף המחבת. הנמך את החום ל-375 מעלות F והחזר את המחבת לתנור. המשך לצלות עד מדחום קריאה מיידית מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך קורא 165 מעלות ל 170 מעלות F, לסמוך על זה לוקח בערך 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלםעוף שלם
ציוד שתשתמש בו
מדחום מטבחמדחום מטבח
תנורתנור
מחבתמחבת
7
הסר את העוף לצלחת ולתת לעמוד במשך 15 דקות כך המיצים להתיישב בחזרה לתוך הבשר לפני גילוף.
מרכיבים שתצטרך
בשרבשר
8
בינתיים, יוצקים את טפטוף מן המחבת צלייה לתוך מפריד רוטב או כוס מדידה לתת את השומן לעלות למעלה. לרפרף ולהשליך את השומן ולאחר מכן להחזיר את מיצי פאן בחזרה במחבת הצלייה.
מרכיבים שתצטרך
רוטברוטב
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידהכוס מדידה
מחבת צלייהמחבת צלייה
9
מניחים את מחבת הקלייה על גבי התנור על אש בינונית.
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייהמחבת צלייה
כירייםכיריים
10
מוסיפים את השרי והדגלזה, מגרדים את החתיכות השחומות מתחתית המחבת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם עוף.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפלמלח ופלפל
עוף שלםעוף שלם
שרי.שרי.
ציוד שתשתמש בו
מחבתמחבת