נסו קפון קלוי עם קינואה-מילוי זית, קפון צלוי עם צ'ילה-Cilantro לשפשף וגזר קלוי, ו חביתה בתנור זהב (מתכונים דומים).
הוראות
1
מחממים תנור ל 450 מעלות F.
ציוד שתשתמש בו
תנור
2
הסר את הצוואר ואת הקרביים מן החלל ולשטוף את העוף מתחת למים קרים, מבפנים ומבחוץ. יבש היטב עם מגבות נייר. מתבלים את הגוף ואת החלל של העוף בנדיבות עם מלח ופלפל. בקערה קטנה, מערבבים יחד את החמאה, מיץ לימון ועשבי תיבול קצוצים. תמרח את חמאת הערווה על העוף.
מרכיבים שתצטרך
מלח ופלפל
מיץ לימון
עוף שלם
חמאה
עשבי תיבול
מים
לשפשף תיבול יבש
ציוד שתשתמש בו
מגבות נייר
קערה
3
שים את חצאי הלימון, בצל, שום ועשבי תיבול שלמים בתוך הציפור. לקשור את הרגליים יחד עם חוט מטבח כדי לעזור להחזיק את צורתו.
מרכיבים שתצטרך
שום
עשבי תיבול
לימון
בצל
ציוד שתשתמש בו
חוט מטבח
4
מניחים את העוף, צד השד למטה, על מתלה V במחבת צלייה. בישול העוף על מתלה עוזר להפוך את עורו פריך ושומר עליו מלהידבק לתחתית המחבת.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלם
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
5
יוצקים מים במחבת הצלייה כדי למנוע את טפטוף השומן לשרוף ולעשן.
מרכיבים שתצטרך
מים
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
6
צולים את העוף במשך כ -20 דקות, ולאחר מכן בזהירות להפוך את הציפור על צד השד למעלה. עדיף לקחת את המחבת מהתנור, לסגור את דלת התנור כדי לשמור על הטמפרטורה, ולסובב את העוף על הדלפק. תרטיב את העוף עם טפטוף המחבת. הנמך את החום ל-375 מעלות F והחזר את המחבת לתנור. המשך לצלות עד מדחום קריאה מיידית מוכנס לתוך החלק העבה ביותר של הירך קורא 165 מעלות ל 170 מעלות F, לסמוך על זה לוקח בערך 2 שעות.
מרכיבים שתצטרך
עוף שלם
ציוד שתשתמש בו
מדחום מטבח
תנור
מחבת
7
הסר את העוף לצלחת ולתת לעמוד במשך 15 דקות כך המיצים להתיישב בחזרה לתוך הבשר לפני גילוף.
מרכיבים שתצטרך
בשר
8
בינתיים, יוצקים את טפטוף מן המחבת צלייה לתוך מפריד רוטב או כוס מדידה לתת את השומן לעלות למעלה. לרפרף ולהשליך את השומן ולאחר מכן להחזיר את מיצי פאן בחזרה במחבת הצלייה.
מרכיבים שתצטרך
רוטב
ציוד שתשתמש בו
כוס מדידה
מחבת צלייה
9
מניחים את מחבת הקלייה על גבי התנור על אש בינונית.
ציוד שתשתמש בו
מחבת צלייה
כיריים
10
מוסיפים את השרי והדגלזה, מגרדים את החתיכות השחומות מתחתית המחבת. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם עוף.