פולנטה קרמית עם עוף, שאלוט קרמל, ארוגולה
תמיד כיף שיש עוד מתכון של עיקריים, אז תנו הזדמנות ל פולנטה שמנת עם עוף, שאלוט קרמל, ארוגולן. מנה זו מכילה סביב 38 גרם חלבון 39 גרם של שומן, וסך הכל 716 קלוריות. המתכון הזה מכסה %26 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. והוא יספק כ 4 מנות. זוהי אפשרות טובה אם הנכם רגישים לגלוטן, גשו לסופר וקנו שאלוט, פולנטה, חזה עוף ועוד מספר מצרכים לעשות היום. כדי להשתמש ב צנוברים אתה יכול לשלב בסיום המנה העיקרית,עוגת אגס עם צנוברים כקינוח. מן ההכנה לצלחת, מתכון זה לוקח בערך 1 שעה. מתכונים דומים: צלעות עגל עם שאלוט צלוי, ארוגולה ופולנטה רכה, כרוב מקורמל על פולנטה שמנת, ו פולנטה קרמית עם ארטישוק, בצל מקורמל, וראגו זית.
הוראות
חותכים עוף בחצי אופקית כך חתיכות הן בעובי שווה.
מחממים 4 כוסות מרק בסיר בינוני על חום בינוני כדי להתבשל.
מוסיפים עוף ומפחיתים את החום לרתיחה חשופה. מבשלים עד עוף מבושל רק דרך (160°F), על 15 דקות.
להעביר עוף לצלחת (להזמין את כל המרק) לגרוס לחתיכות בגודל ביס כאשר מגניב מספיק כדי להתמודד.
מניחים עוף בקערה קטנה ויוצקים 3/4 מרק כוס על עוף כדי לשמור על לח. מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
חום 3 כפות שמן במחבת בינונית מעל חום בינוני עד מנצנץ.
מוסיפים שאלוט, 1/4 כפית מלח, ו 1/4 כפית פלפל שחור, ומבשלים, ערבוב, עד שאלות מתחילים להפוך זהב, 10 עד 15 דקות.
מחממים 5 כוסות מרק (באמצעות מרק בישול עוף ומרק טרי שאינם בשימוש) בסיר כבד תחתית גדול מעל חום בינוני גבוה. כאשר מרק מגיע לרתיחה, להקציף פולנטה בזרם יציב בסדר. מביאים לרתיחה, לטאטא, ואז להוריד את החום כך התערובת נשארת ברתיחה נמוכה (ראה הערה לעיל). מבשלים עד פולנטה הוא רך וקטיפתי, ערבוב מדי פעם (ראה הערה לעיל), והוספת מרק נוסף לפי הצורך (להשתמש במים אם מרק נגמר).
כאשר מבשלים פולנטה, מסירים מהחום ומקציפים בחמאה ופרמזן עד לשלב. עונה לטעום ולשמור חם (ראה הערה לעיל).
מוסיפים עוף (עם מרק) לצלצלים וחום על חום בינוני עד רק התחמם. מתבלים לפי הטעם.
כף פולנטה לתוך קערות הגשה העליון עם תערובת עוף וצנוברים. למעלה עם ארוגולה וטפטוף עם שמן שנותר וקמצוץ מלח ופלפל.