פיאסטה טמאלס
פיאסטה טמאלס היא מנה עיקרית המתאימה ל-12 סועדים. תמורת 1.71 דולר למנה , מתכון זה מכסה 19% מהצריכה היומית שלכם של ויטמינים ומינרלים. מנה אחת של מנה זו מכילה כ -43 גרם חלבון , 24 גרם שומן , וסך הכל 548 קלוריות . לא הרבה אנשים הכינו את המתכון הזה, והייתי אומר שהוא קלע בול. מתכון זה אופייני למטבח המקסיקני. זוהי אופציה טובה אם אתם מקפידים על דיאטה ללא גלוטן . הוא מובא אליכם על ידי Taste of Home. אם יש לכם שמן קנולן, תירס, פלפל צ'יפוטלה ברוטב אדובו, ועוד כמה מרכיבים בהישג יד, אתם יכולים להכין אותו. מההכנה ועד לצלחת, מתכון זה אורך כשעה ו-50 דקות . בהתחשב בכל הגורמים, מתכון זה מקבל ציון 54% , וזה ציון מוצק. אם אהבתם את המתכון הזה, אולי תאהבו גם מתכונים כמו טמאלס בקר, פובלאנו וגבינה ,טמאלס עוף וצמחוני ברוטב מול אדום , וטמאלס עוף סלסה ורדה .
הוראות
בקערה גדולה, ערבבו את המסה הרינה, ציר, סלסה, שמן, תירס, בצל, תיבול סאזון ומלח; טרפו עד לקבלת תערובת אחידה. כסו וקיררו למשך הלילה.
מניחים קליפות תירס בקערה גדולה; מכסים במים קרים ומשרים למשך שעתיים לפחות.
בינתיים, במחבת גדולה, מטגנים בצל בשמן עד לריכוך; מוסיפים את פלפל הצ'יפוטלה, השום, האורגנו והכמון; מטגנים דקה נוספת.
מוסיפים את העוף והמרק. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש; מבשלים על אש קטנה במשך 15-20 דקות או עד שהנוזלים מתאדים, תוך ערבוב מדי פעם.
עבור טמאלס ירקות, סננו את קליפות התירס ומייבשים בטפיחות קלות.
הניחו קליפת תירס על משטח עבודה כאשר הקצה הקטן פונה הרחק מכם.
מניחים 1/4 כוס בצק מעל מחצית מהקליפה הקרובה ביותר אליכם, מורחים את הבצק עד למרחק של 2.5 ס"מ מהקצוות.
מפזרים זיתים וגבינות במרכז.
מרימים צד ארוך אחד, קפלו את הקליפה מעל המילוי כך שהקצוות ייפגשו, תוך כדי עטיפת המילוי בקליפה. קפלו את קצוות הקליפה מעל הטמאלה; קשרו עם רצועות קליפות תירס. חזרו על הפעולה 11 פעמים. לטמאלה עוף, השתמשו ב-1/4 כוס בצק על כל קליפת תירס ו-1/4 כוס תערובת עוף. חזרו על הפעולה 11 פעמים, תוך קיפול וקשירה של כל טמאלה.
רפדו סלסלת אידוי גדולה בארבע קליפות תירס.
מניחים את הסלסילה בתנור הולנדי מעל 2.5 ס"מ מים; מקמים חצי מהטמאלס זקופים בתוך הסל.
כסו את הטמאלס בארבע קליפות תירס. הביאו לרתיחה; כסו ואדו במנות במשך 50-60 דקות או עד שהבצק מתקלף מהקליפה, הוסיפו מים חמים למחבת לפי הצורך והחזירו את קליפות התירס למחבת.
הסירו את הקליפות לפני האכילה.