פילאף קינואה אדום עם עגבניות, תרד וצנוברים
פילאף קינואה אדום עם עגבניות, תרד וצנוברים נטול גלוטן, וטבעוני מנה צדדית. המתכון הזה מכסה %23 מהצריכה היומית המומלצת של ויטמינים ומינרליים. מנה זו מכילה סביב 10 גרם חלבון 21 גרם של שומן, וסך הכל 363 קלוריות. והוא יספק כ 4 מנות. גשו לסופר וקנו תרד לתינוק, צנוברים, אבל עגבניות ועוד מס' מצרכים להשלמת המתכון. זמן הכנת המתכון כ 2 שעות ו -35 דקות. נסו קינואה עם שום קלוי, עגבניות, תרד וצנוברים, פילאף אורז עם צנוברים, ו פילאף אורז עם צנוברים (מתכונים דומים).
הוראות
יש לשטוף קינואה ביסודיות במים קרים.
במחבת גדולה, שמן חם על חום בינוני גבוה.
מוסיפים בצל ומבשלים, ערבוב לעתים קרובות, עד מתרכך, 3 עד 5 דקות. מערבבים עגבניות ומרק ולהגדיל את החום לגבוה. מביאים לרתיחה, ואז בזהירות להעביר לבישול איטי. מערבבים בקינואה ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על נמוך עד שרוב הנוזל נספג וקינואה הוא מכרז, על 2 שעות.
מניחים צנוברים במחבת קטנה על אש בינונית-נמוכה. לבשל, רועד מחבת כל הזמן, עד צנוברים הם זהב קל וריחני, על 3 דקות. מיד להעביר לקערה.
הסר כיסוי תנור איטי ומערבבים תרד וצנוברים. (אם פילאף נראה יבש, להוסיף עד 1/2 כוס יותר מרק.) לכסות ולבשל 15 דקות יותר, או עד התרד נבול לחלוטין. מתבלים עם מלח ופלפל נוספים ומגישים.